Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Objednávka zboží a následné nevyzvednutí

V prve rade nic neplatit. Na zadne penale 0,5% nema pravo ani ze zakona, ani o nicem podobnem neni zminka v obcanskem zakoniku. Na povinnost zaplatit postovne, pokud je to uvedeno v obchodnich podminkach je treba se poptat na spravnem miste a ne na poradne (nic ve zlem :) ). Ze si nekdo neco napise do obchodnich podminek neznamena, ze na to ma pravo. Doporucil bych se s timto dotazem obratit napriklad na ČOI.

Panu z Eshopu bych take odpovedel, te se nejdrive informujes u České obchodní inspekce a penize mu pripadne posles az po te, co ti potvrdi, ze na to ma narok.


Muzes mu klidne pripomenout, ze postovne patri k nakladum, ktere nejen, ze nemusis vracet, ale podle rozhodnuti Soudniho dvora EU je povinen prodavajici ti tuto castu vratit (tedy cena hodinek+postovne...cele naklady).

Jedna se o rozsudek Soudniho dvora EU ze dne 15. dubna 2010 ve veci C-511/08, ktery je vykladem evropske smernice 97/7/ES.


Nadale bych mu pripomnel, ze pokud inspektori zjistí, ze jsou informace uvedene na strankach internetoveho obchodu, napríklad ve vseobecných smluvnich podminkach, v rozporu s vykladem Soudniho dvora EU, budou toto zjisteni setrit jako podezrení z poruseni zakona o ochrane spotrebitele, s moznosti ulozeni pokuty.

No a nadale mu muzes pripomenout, ze COI je povinno setrit kazdou neanonymni stiznost.

No a pak uvidis, jak se k tomu postavi :) pokud spatne, pak se kazdopadne obrat na COI.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny