Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se ubránit proti kolektivním správcům INTERGRAM, OSA, OAZA?

Jak zde někdo dobře poznamenal, je na to soudní precedens a pokud máš v obchodě, například s jízdními koly, rádio pro svou osobní potřebu, tak ho nemusíš mít v žádném "kumbálu", jak tady zas někdo jiný argumentuje, ani nikde jinde a nepodléhá to poplatkům za veřejnou produkci. Proč, je uvedeno v odkaze.

Druhou věcí je, že tyto výpalnické kurvy se nechaly slyšet, že je soudní precedens nezajímá, oni mají jiný právní názor a poplatky budou vymáhat nadále i od majitelů drobných provozoven, kde lidé opravdu nechodí z důvodu, aby si poslechli rádio majitele. A vymáhat znamená i soudně. Jejich arogance prostě nezná mezí a bohužel je takový postup možný, každý se může soudit kolikrát chce. Koneckonců zaplatí to přece poplatníci autorských poplatků, že...

Ty máš aktuálně, defakto, 4 možnosti:

1: Podvolíš se a začneš platit.

2: Rádia se vzdáš a řekneš si, že "ticho léčí".

3: Necháš situaci tak, jak je, odmítneš platit s odvoláním na judikáty, které byly již vydány (hlavně jim nic nepodepisuj, ani "protokol o kontrole", který mají velice vychcaně sepsaný, hlavně drobné písmo na zadní straně :-) ) a budeš připraven i na případný soudní spor, který může přijít a pokud je to tak jak říkáš a jak to měly i vyhravší strany, tak lze velmi úspěšně očekávat výhru.

4: Tak jsem to udělal já - rádio dáš tak, aby nebylo vidět a buď se dalo rychle vypnout/ztlumit (já měl rádio za zdí tak, že na něj nebylo z předpultu vidět a dálkový ovladač po ruce) nebo se vypnulo otevřením dveří, pokud nemáš moc zákazníků (šikovný kutil nemá za chvíli co dělat).

Pokud někdo odmítne podepsat protokol, tak ten šašek vběhne do provozovny o několik dní později s kamerou a snaží se zaznamenat, že tam máš puštěné rádio a když má, co potřeboval, tak doslova uteče (osobně jsem to viděl u kolegy :-D ). Zkusil to i u mě, než ale udělal 3 kroky, rádio bylo vypnuté a už se jen snažil ho najít, tak dostal upozornění, že pokud okamžitě neodejde, bude vytažen za flígr. Chvíli dribloval, ale jakmile seznal, že si nedělám srandu, zabalil to... Je na tobě, co si vybereš ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny