Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Majitel bytu chce po 4 měsících z důvodu prodeje ukončit nájemní smlouvu sjednanou na dobu 5 let

Dobrý den. S majitelem bytu jsem podepsal smlouvu o nájmu bytu na 5 let. V bytě bydlíme ani ne 4. měsícem, nájemné a všechny poplatky jsme včas do puntíku uhradili a hradíme, kauce byla složena řádně, smlouva řádně podepsána. Nyní najednou se majitel rozhodl, že prodá tento byt jiné osobě a sdělil nám, že nám ukončí nájemní smlouvu. Rád bych věděl zdali je toto jednání majitele bytu přípustné a jak se proti tomu bránit, pokud to vůbec lze. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neznám NOZ do podrobnosti,jestli má majitel zákonem posvěcený důvod výpovědi do 3 měsíců z důvodu pr… poslední
TNT 18.11.2016 10:56
TNT

Neznám NOZ do podrobnosti,jestli má majitel zákonem posvěcený důvod výpovědi do 3 měsíců z důvodu prodeje nemovitosti. Je tam celá paleta důvodů, které výpověď umožní.
Je třeba se na případ podívat tak, že ti majitel řekl pravdu jak se věci mají a sonduje tvoji reakci. Jestli nebudeš do jednání mezi vámi házet písek, tak se dohodnete, on sepíše výpověď a ty ji akceptuješ. V opačném případě při tvoji obraně dostaneš univerzální výpověď podle NOZ, sepsanou kvalitně jeho advokátem, ty ji pošleš na soud, a soud časem mu vyhoví a ty stejně musíš odejít. Rozdíl mezi smlouvou na neurčito a dobou určitou je ve výpovědi, kdy na neurčito majitel nemusí psát důvody výpovědi, u té druhé musí psát důvody..... pokud chce majitel ukončit smlouvu, tak u té druhé musí počítat v nejhorším se zdržením kvůli soudu. Co máš udělat dál závisí na textu doručené výpovědi, těžko z toho teď dál něco uvozovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru