Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Revizor

Dnes mě v metru odchytl revizor. K mému zděšení si po načtení openkarty vyžádal ještě OP. Bez nějakého informování okamžitě začal vypisovat nějaký papír, na nic se neptal, nic mi neřekl. Když měl dopsáno, předal mi kopii zápisu, vrátil kartu a OP a sdělil mi, ať si vystoupím, že nemám nahraný platný tarif /skončil před 3 dny, neuvědomil jsem si to, mylně jsem se domníval, že mi platí do 27.12., nikoliv do 17.12./.

Ještě dnes jsem si nabil nový 3 měsíční tarif, ale prý mám platit 800,-. Existuje nějaká tolerance? Nebo se jede podle "za blbost se platí"? Revizor se se mnou vubec nebavil, nic mi neřekl, nebyl jsem informován.

Nějaký doporučený postup? Prosím, děkuji mnohokrát

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když už nemáš platnou jízdenku/kupon, tak revizorovi neukazuj ani kartu ani OP. To je jediné jiné ře…
Araneus84 25.12.2016 21:22
Araneus84
Však ona ho k prokázání totožnosti donutí policie.
Wikan 25.12.2016 21:23
Wikan
Pokud tam bude, tak ano. Pokud tam nebude, má revizor jaksi smůlu. Pokud tam policista bude, je tře…
Araneus84 25.12.2016 21:34
Araneus84
Revizor má ovšem právo zadržet černého pasažéra do příjezdu policie. A navíc má na prokázání totožno…
Wikan 25.12.2016 21:43
Wikan
Oprávnenie revízora je v rozpore s ľudskými právami "obmedzovanie slobody pohybu". Ak by som objektí…
Nuda 17.01.2017 14:17
Nuda
Kdysi davno prisel kamos a ukazoval mi potvrzenku o zaplaceni pokuty v MHD. Rikam mu, ze se zblaznil… nový
Redmarx N 23.01.2017 14:40
Redmarx N
Nudo - obhajuješ zlodějnu. Takže podporuješ tím pádem i situaci,že vejdu do prodejny z regálu vezmu… nový
kozakl 23.01.2017 14:48
kozakl
kdyz vezmes v obchode lahev rumu bez placeni, tak jsi prokazatelne zpusobil skodu v cene jedne lehve… nový
Redmarx N 23.01.2017 15:08
Redmarx N
No .. tak na první odstavec velmi slušně : No nazdar,takový výklad o malé (povolené) zlodějně a druh… nový
kozakl 23.01.2017 15:29
kozakl
A když máš zaplacenu roční jízdenku, skončila ti opencard, takže jsi zažádal o novou lítačku přes je… nový
Araneus84 23.01.2017 16:51
Araneus84
No ... já myslel že se řešilo,že tazatel neměl platný doklad k předložení. Pokud to je jen admistrat… poslední
kozakl 23.01.2017 16:56
kozakl

Pokud tam bude, tak ano. Pokud tam nebude, má revizor jaksi smůlu.

Pokud tam policista bude, je třeba mu říci, že nesouhlasíš s předáním svých osobních údajů revizorovi a ten si je bude muset následně oficiálně přes formulář vyžádat. Pokuta tím nebude o nic vyšší, tak ať si revizor taky trošku užije papírování.

Oprávnenie revízora je v rozpore s ľudskými právami "obmedzovanie slobody pohybu". Ak by som objektívne preukázal škodu spôsobenú mojim pozdržaním v pohybe do príchodu "VB", vyhrám spor na každom súde. Dopravný podnik by platil.

Navyše, revízor nie je verejný činiteľ a teda nesmie použiť fyzické násilie v podobe chvatov, hmatov, podkopnutím, mlátením hlava nehlava obuškom, streľbou apod., tak ako by ma nejaký chcípák nenápadne v 360° kruhu obľúčil za účelom, aby ma pozdržsal? Há? Jedine mlátením prázdnou slamou či prášením z papule.

Kdysi davno prisel kamos a ukazoval mi potvrzenku o zaplaceni pokuty v MHD. Rikam mu, ze se zblaznil jim platit pokutu, proc proste neutekl? Odpovedel mi, ze samozrejme utikat zacal, jenze revizor po nem chmatnul, chytil ho pod krkem a zacal ho skrtit. Ani nevi, jak z nej ty prachy vypadly, jen si pamatoval jak drzi v ruce potvrzenku. :-D

Co bys delal ty? Nezaplatil a kdyby se nahodou to skrceni revizorovi podarilo dokoncit, tak by ses mu pak z nebe smal, jak by behal po soudech a mozna sel i sedet? :-D

kdyz vezmes v obchode lahev rumu bez placeni, tak jsi prokazatelne zpusobil skodu v cene jedne lehve rumu. Kdyz nezaplatis jizdenku, tak jsi maximalne zpusobil skodu v cene jedne jizdenky a to jestli vubec. Ten autobus by jel zrejme i bez tebe a velmi pravdepodobne by spotreboval i stejne nebo nemeritelne min paliva. Ted si vem ten nepomer, cena jizdenky dejme tomu 40Kc a pokuta 800Kc. Takze bych radeji o zlodejich pomlcel.

Samozrejme se vychazi z nejake pravdepodobnosti, ze ten clovek jel na cerno vicekrat a vysoka pokuta je i pro to, aby si lide rozmysleli neplatit jizdenky. Ja tu situaci chapu a sam take mam opencard a hlidam si, aby mi neprosla a mel jsem vcas nabitou. Na druhou stranu, prekrocit omylem 3 dny a stoji te to 800Kc je leda tak zlodejina a sprostota od DP. Nicmene v Praze se myslim vi a DPP se tim nijak netaji, ze pokuty slouzi k navyseni rozpoctu, protoze mesto plati malo a DPP nejak pokrejt rozpocet na provoz musi. Proto se take nestane, ze by dneska revizor takovyto zjevny omyl odpustil tak jako se to stavalo drive, pokyn maji jasny, vybrat co se da za kazdou cenu.

Tazatel by mel myslim do 15 dnu zaplatit nebo se mu to jeste zvysi, radeji driv nez pozdeji.

A když máš zaplacenu roční jízdenku, skončila ti opencard, takže jsi zažádal o novou lítačku přes jejich web, poštou ti od nich přišla a následně si jel metrem.
Zastaví tě revizor, platnost opencard skončila = nevalidní, na lítačce není nahrán nový kupon, protože aby se nahrál musí se strčit do validátoru (měl jsem s sebou oba doklady) . To ti ale revizor neřekne a rovnou začne vypisovat pokutu, když validátor je přitom nad schody metra pod kterými vypisoval pokutu. Bohužel vědom si toho, že v metru jsou kamery, nešlo situaci řešit jiným způsobem, který jsem měl v tu chvíli sto chutí použít.
Taky je to podle tebe zlodějina ?

Po této zkušenosti, kdy jsem kvůli jednomu **** musel strávit 1 hodinu života cestou na I.P. Pavlova a zase zpátky si ten čas od kontrolujících zmrdů plánuji vybrat desetinásobně zpátky. Předvedu jim, co to jsou obstrukce před prokázáním se lítačkou....

No ... já myslel že se řešilo,že tazatel neměl platný doklad k předložení. Pokud to je jen admistrativní prohřešek,tak určitě neplatil plnou pokutu. Alespoň v Brně když zapomeneš šalinkartu,tak platím,tak 50.- ne 1500.- Souhlasím ale,že i tu už hlavy pomazané vymysleli pěknou ptákovinu,že si koupíš e-šalinkartu vázanou na platební kartu. Zlatý Opencard. To z tou zlodějnou posuď sám. Já to napsal jen proto,že i útěk z hospody a nezaplacení jednoho piva je také zlodějna. Jestli to dotáhneš až Do Štrasburku,tak potom popiš jak to šlo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru