Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Určení otcovství

co ma rozmnozovaci pud spoločne s vychovou? Nic.
Ale má. Člověk není jediný živočišný druh, který předává svým potomkům následně znalosti. Účelem obojího je zajistit si "přežití" svých genů, tedy přeneseně sebe. Tato potřeba člověka přiměje k sexu (vytvoření potomka), tato potřeba člověka přiměje k vybrání si ideálního protějšku pro rozmnožení (mít co nejlepší možné potomky), tato potřeba člověka přiměje k výchově svých potomků (zvednout jim tím šanci na přežití).

Kopec samcov v prirode zabija svojich potomkov kvoli konkurencii napriklad.
Můžeš uvést příklad takového živočišného druhu, u kterého samec zabíjí svoje potomky ? Pokud vím, tak nejčastější případ je naopak ten, kdy samec zabíjí cizí potomky, aby ti jeho vlastní měli větší šanci na přežití nebo aby s nimi samice dříve zabřezly (ať už lvi, hroši, atd, dokonce toto chování existuje i u některých primátů).

co maju spolocne predcasne narodene deti s urcenim otcovstva, pripadne s výchovou? Obávam sa, ze nič.
Ve svém příspěvky jsem nic o předčasně narozených dětech nepsal, tedy nerozumím tvé poznámce. Pokud narážíš na mojí poznámku a genetické výbavě "na hovno" zkus si přečíst životní příběh například Terezy Boučkové a poučit se z její zkušenosti. ;) Někomu stačí napovědět, jiný holt potřebuje narazit.

Možná se ti to nezdá, ale já opravdu razím zásadu, ať se každý chová podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Současně jsem ale tvrdým zastáncem toho, ať si pak ale také nese SÁM následky takového svého chování.

Myslim, ze vernost vnimaju ludia skor tak, ze ten druhy je "moj" a nebudem.sa s nim delit s nikym a nie preto, ze verny musi byt preto, ze nesmie mat deti s nojym inym pripadne.
To se ale pleteš. "Nevěru" vnímá člověk negativně HLAVNĚ proto, že po tisíce let vývoje lidského druhu byla věrnost JEDINÝM způsobem jak si zajistit a mít jistotu toho, že potomci budou tví vlastní.
Ano, máš pravdu v tom, že dnešní době už je ten důvod HLAVNĚ sobectví partnera - ty jsi můj majetek a nebudu se o tebe s nikým dělit, popř. ještě pocit/strach z toho, že partner odejde za někým lepším, když bude mít možnost stýkat se i s jinými lidmi a nebude doma zavřený pod zámkem.
Jestli někomu vadí už jen obyčejná nevěra/sex s jiným, tak moc nechápu to, jak by takový jedinec chtěl dokázat mít následně několik desítek let tuto zhmotnělou nevěru před očima...

Podla teba su to blbci, podla mna je to obdivuhodne a sam nad tým premyslam.
Zajdi pogratulovat výše uvedené Tereze Boučkové a oznam ji, jak geniální tah adopcí udělala a jak je to obdivuhodné. Schválně jestli dostaneš ránu pěstí nebo ne. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny