Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pátraní

Dobrý den, jsem občan SR a žiji v ČR už od roku 2007, mám tady šestiletého kluka a manželku. V roce 2011 bylo na SR na mně vyhlášené pátraní na základě maření úředního rozhodnutí. Vrátil jsem se na Slovensko a dal věc do pořádku a pátraní bylo zrušeno. Uvedené pátraní bylo však zveřejněné i na internetových stránkách www.aktuality.sk . Psal jsem i telefonicky kontaktoval danou redakci a žádal o zrušení článku na základě podávaní nepravdivé informace, jelikož článek neuvádí že jsem byl v pátraní, ale že v pátraní pořád jsem. Dělám referenta distribučního centra a je pro mě dost nepříjemný když se mně lidé z vedení firmy ptají, proč jsem na internetu jako hledaná osoba. Psal jsem i přes formulář do Googlu o zrušení článku, odpověď byla, obrátit se provozovatele stránek. Můj další krok už bude jen kontaktovat právnickou osobu a přes ni kontaktovat danou redakci, nebo podat oznámení na příslušní orgán na základě zákona o ochraně osobních údajů, pokud mi neporadíte jinak.
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Trestný podnet na GP SR v jednočinnom súbehu pre tr. čin: Ohováranie, Výtržníctvo, Krivé obvinenie,…
Nuda 23.01.2017 17:36
Nuda
Google může zmíněnou stránku pouze odstranit z výsledku vyhledávání. Ovšem obsah na původní stránce…
ivzez 26.01.2017 05:46
ivzez
článek neuvádí že jsem byl v pátraní, ale že v pátraní pořád jsem. Ono dost záleží na tom,jaký je… poslední
Karel04 26.01.2017 11:22
Karel04

Trestný podnet na GP SR v jednočinnom súbehu pre tr. čin: Ohováranie, Výtržníctvo, Krivé obvinenie, poškodzovanie dobrého mena proti neznámemu páchateľovi, spíš tiež súbežnú žalobu o ochranu osobnosti proti odporcovi, tj. v I.rade redakčný plátok a odporca v II. rade rezort MV SR (prípadne súd) alebo kto zo štátnych parazitov SR poskytol informácie redakcii, zadaj ich IĆO s náhradnou uplatňovanej škody. (Žalobu šablóny si vygúgli, aby si neplatil zmrda advokáta)

Podaj podnety ZEP-om mailom alebo listom poštou DVR s vrátenkou. Kópie pošli s podacími lístkami redakcii, uvidíš ten frmaol.

Google může zmíněnou stránku pouze odstranit z výsledku vyhledávání. Ovšem obsah na původní stránce zůstane,
takže se časem může do výsledků hledání dostat znovu. Lidé ji mohou najít i prostřednictvím dalších vyhledávačů.

Jedinou možnost vidím v řešení záležitosti s provozovatelem webu nebo jej žalovat.
Čím víc se to bude rozmazávat, tím horší to bude mít dopad.
Kdyby šlo jenom o dospělého, řekla bych „vzal to čert“, ale tady jde i o Vašeho syna…
Já bych se osobně obrátila na ředitele společnosti provozující web nebo na majitele.

článek neuvádí že jsem byl v pátraní, ale že v pátraní pořád jsem.

Ono dost záleží na tom,jaký je to typ článku.Jestli je to nějaká denní zpráva s datem vydání někde v archivu,tak stále obsahuje původní text.To by museli všechny staré neaktuální články stále mazat nebo měnit,případně vydávat další článek,že už to neplatí.To je to samé jako kdyby vyšel třeba článek Do Česka přijede Madonna a za týden museli napsat To neplatí,už tady byla!
Ale v každém případě bych s tím pořád otravoval šéfa té redakce,ať ten starý článek smažou,stejně už ho nepotřebují.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru