Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Změna pedagoga

Zdravím.

Jsem na gymnáziu a na jeden předmět (ZSV) máme jednu učitelku. Je to jediná učitelka, co má vystudovaný tento předmět, ale absolutně to neumí. Když se jí optáme na to, co diktuje, znova jen přečte knížku. Absolutně o tom nemá povědomí a 45 minut v kuse diktuje z knížky.
Při testu je to tak, že když jí nenapíšeme přesně definice slovo od slova přesně, tak to máme špatně. Vlastními slovy to napsat prostě nemůžeme.

Chci se optat, že celá třída chceme podat žádost o změnu učitele. Dokonce máme učitele češtiny, který to umí a chtěl by nás učit. Chci se tedy optat, jestli je možné požádat nějak o změnu učitele. Popř. jak. Děkuji za odpovědi. :)

Předmět Autor Datum
Na poradně vám nikdo změnu učitele neprovede a navíc popis situace je podivný. Co na to říká ředitel…
kozakl 24.01.2017 18:05
kozakl
Jasně. Protože nám jde spíš o žádost než o stížnost. Chtěl bych jen vědět, který zákon toto nějak ře…
Vilak 24.01.2017 22:58
Vilak
Je usmevne, co dnes ziaci na skolach pozaduju;o). Nie ziadny zakon na nic taketo nemyslel, takze vas…
fleg 25.01.2017 06:47
fleg
Úsměvné mi to nepříjde, já tady vidím snahu žáků o zkvalitnění výuky. Pokud je pravda co píše tazate…
Třinec 30.01.2017 08:17
Třinec
... snahu žáků o zkvalitnění výuky ... tak to je zlatá věta. No Comment.
kozakl 30.01.2017 09:34
kozakl
Podle sebe soudím tebe, ne všichni na to serou.
Třinec 02.02.2017 14:08
Třinec
:-D mi to připomíná scénku z filmu Dědictví k... " Nová doba,host vyhazuje vrchního" komiku. Děcka v…
kozakl 02.02.2017 17:09
kozakl
Je zaujimave, ze podla teba o kvalite vyuky rozhoduje nazor jedneho studenta. Ja osobne by som posud…
fleg 02.02.2017 08:19
fleg
že celá třída chceme podat žádost o změnu učitele
Třinec 02.02.2017 14:07
Třinec
To na pointe veci nič nemení. Navyse správny postup tu už uvedený bol. Triedny učiteľ, riaditeľ a te…
fleg-sk 03.02.2017 07:33
fleg-sk
Flegu, u nás, a pochybuji, že u vás, neexistují rozumné ukazatele úspěšnosti/neefektivity výuky. Vět…
JR_Ewing 03.02.2017 08:06
JR_Ewing
Pokus o vtip ? Tak ukřivdění žáčci tak určitě "něco" vědí o tom co jsi napsal. Jestli v tom odvolání…
kozakl 03.02.2017 08:40
kozakl
Pokud vím, tak vést diskusi není totéž, jako chtít za každou cenu prosadit svou jedinou pravdu. Podí…
JR_Ewing 03.02.2017 08:54
JR_Ewing
Ale,ale,ani jeden z nás ten případ nezná podrobně. Má cenu filozofovat ??:puff:
kozakl 03.02.2017 15:24
kozakl
O skole sa mozeme bavit dlho, ja v skolstve "pracujem", takze vidim slabiny. Konstatovat sa da jedin… poslední
fleg 03.02.2017 20:49
fleg
Zákon na volbu pedagogů dle přání žáků zatím chybí.:-) Pokud je učitelka opravdu tak neschopná,ať to…
Karel04 25.01.2017 08:20
Karel04
Ok. Děkuji za info. Takže vyřešené.
Vilak 26.01.2017 18:51
Vilak
Vyberte ze třídy dva zástupce za všechny, požádejte o schůzku s ředitelem a tam to s ním proberte. U…
Prasak 01.02.2017 20:00
Prasak
Na gymplu jsme měli taky problém s vyučující, promluvili jsme si o tom s třídní a řešila to ona, roz…
Potkan007 02.02.2017 17:51
Potkan007

Na poradně vám nikdo změnu učitele neprovede a navíc popis situace je podivný. Co na to říká ředitel ? Nebo jste neuznali za vhodné se s ním třeba pobavit. Navrhněte mu společnou schůzku vy,někdo i z jiných tříd (objektivita) učitelka a teda ředitel.

Jasně. Protože nám jde spíš o žádost než o stížnost. Chtěl bych jen vědět, který zákon toto nějak řeší, přeci to někde sepsané musí být, za jakých okolností se musí vyhovět, nesmí vyhovět atd. Zajímal by mě ten "článek" (paragrafy). Jen nevím, kde to hledat.

Flegu, u nás, a pochybuji, že u vás, neexistují rozumné ukazatele úspěšnosti/neefektivity výuky. Většinu testů, které globálně (stejné pro všechny školy) žáci absolvují, testuje akorát namemorované věci. Kritizuje to část učitelů a ředitelů škol, kritizuje to širší odborná veřejnost - lidé, kteří se profesionálně zabávají vzděláváním. Kritizují to také žákovské organizace, jako je u nás například středoškolská unie. Všichni tito lidé se snaží pohnout školstvím z devatenáctého do jedenadvácátého století. Školské systémy, které dnes vykazují nejlepší výsledky, začaly se změnami před 15, 20, 25 lety. Máme opravdu co dohánět. Změna školství, kterou uděláme nyní, bude viditelná za nejdřív za 15 let, tak dlouho v podstatě trvá základní a střední stupeň, než ho žák absolvuje. Jednou z největších chyb, které má naše školství, je, že nepřipouští diskusi se žáky. Ti musí být jen "konzumenty" a vůbec do toho nekecat. Na DVTV je velmi pěkný rozhovor s předsedou právě Středoškolské unie (středoškolákem, studentem gymnazia) a v podstatě ve všem s ním souhlasím. On mimo jiné jasně říká, že Středoškolká unie nemá zájem se bavit o objemu znalostí, o tom, co mají umět. Sami vědí, že to není v jejich kvalifikaci vůbec posoudit. Jim jde čistě o formu, o přístup. Aby i oni mohli o své budoucnosti spolurozhodovat.

Uvedu jednu zkušenost ze svého vysokoškolského studia. Na Matematiku jsme jeden semestr měli člověka, který vykládal takovým způsobem, že ve třetí řadě mu vůbec nebylo rozumět a psal stylem, že se to nedalo přečíst. Na ty přednášky nemělo vůbec smysl chodit. Byl bys jako student také držel hubu a krok, nebo se snažil získat smysluplnějšího vyučujícího?

Tazatel v diskusi uvádí, že vyučující nepřipouští jiná řešení, než má napsané v materiálech. Je schopen vyučující žákovi dokázat, že toto řešení je jediné správné (v matematice musí být každé tvrzení ověřeno důkazem, lze to aplikovat i v jiných oborech)? Nebo vůbec nepřipouští diskusi, že žák nemá ani možnost správnost svého tvrzení dokázat? Pokud ne, tak tam nemá co dělat a vůbec se žákům nedivím, že ho nechtějí.

Pokud vím, tak vést diskusi není totéž, jako chtít za každou cenu prosadit svou jedinou pravdu. Podívejte se na to video.
Jste-li zastáncem prosazování jediné pravdy a kdo ji nehlásá a poslušně nešoupe nohama, je nepřítel a je třeba ho anihilovat,tak se nemáme o čem bavit.

O skole sa mozeme bavit dlho, ja v skolstve "pracujem", takze vidim slabiny. Konstatovat sa da jedine. Uroven klesa, dokazuju to testy, stazuju sa na to dlhorocni pegogovia na vsetkych stupnoch skol. Mam to priamo od nich, naposledy som sa pred dvoam rokmi bavil na lyzovacke s dekanom nasej fakulty a ten mi moj dojem potvrdil.
K tvojmu prikladu...na VS by to uz nemalo byt o tom, aby ta niekto naucil, ale aby si sa naucil to ako sa to naucit. Memorovanie aj tak nema vyznam, ovela lepsie je ked chapes problematiku.
Ja som nikde nenapisal, ze tazatel nema pravdu...je mozne, ze ucitel je naozaj blbec. Ale prislo mi usmevne riesit to cez zakon, predsa mame v skole triedneho, je tu rieditel, preco to neriesia s nimi?
Pride mi to rovnako usmevne ako ked niekto riesi na poradni preco mu prisiel vysoky ucet za telefon, alebo neprisiel vypis z banky bez toho, aby predtym volal operatorovi respektive na hotline banky.
Kde je elemtarna logika typu mam problem s operatorom riesim ho s operatorom, mam problem s bankou riesim ho s bankou?

Zákon na volbu pedagogů dle přání žáků zatím chybí.:-)
Pokud je učitelka opravdu tak neschopná,ať to řeší ředitel nebo zřizovatel školy,určitě tam může poslat nějakou inspekci.
Ovšem vybrat si sami náhradního učitele taky určitě nemůžete,do toho nemáte co zasahovat.

Na gymplu jsme měli taky problém s vyučující, promluvili jsme si o tom s třídní a řešila to ona, rozhodně mi to připadá jako smysluplnější postup, než s tím hned otravovat vedení školy. Popovídala si s ní, zeptala se v ostatních třídách, potom si promluvila s ředitelkou a nakonec došlo k výměně, jelikož byl podobný problém i v ostatních třídách, které učila, dostala výpověď a přijali náhradu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru