Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nájemník porušil vše co mohl, přesto nechce odejít

Z tliachania príspevku si neber príklad. Prenajímať nehnuteľnosť bez písomnej zmluvy vedie cestou smerom do pekla. Slangom sa hovorí: "Papír nepustí".

Nájomná zmluva musí byť vždy uzatvorená písomnou formou na dobu určitú s verifikovaním nacionálií a komparovaním podpisov oboch účastníkov (zmluvné strany) na zmluve pred kompetentnou úradnou osobou (notár, obec) z dôvodu právneho istenia nájomcových práv viažúcich sa k prenajímanému nehnuteľnému a hnuteľnému majetku.

Ak je zmluva na dobu určitú riadne ošetrená v zmysle Obč.zákonníka (nepriestrelná), potom v právnom štáte neexistuje, aby presne ku dňu ukončenia nájomnej zmluvy nevypratal nájomca dobrovoľne priestory s odovzdaním kľúčov majiteľovi v stave v akom ich prevzal s prípadným prihliadnutím na amortizáciu a opotrebením zariadenia bytu.

Velice dôležitý moment tvorí precízne skoncipovaný obsah nájomnej zmluvy ušitý presne na mieru (prílohy, fotodokumentácia, ako bonus je k zmluve vítaná). Práve tu býva poväčšine kameň úrazu. Zmluvy koncipujú diletanti bez právneho vzdelania a vedomia. (viď úbohé šablóny zavesené na nete).

Jedine tupec, mäkkýš, priposranec si nedokáže poradiť sám a čaká na nejakého záchrancu v podobe tretej osoby či slizkého advokáta prípadne na rozhodnutia súdu, ktoré v konečnom dôsledku nikam nevedú iba potvrdia to, čo je zmluvne a zákonom dávno ošetrené. Stále prevláda boľševické myslenie ustráchaných ubolencov, zákonných majiteľov nehnuteľností, pritom lúza drzého hnoja "revolucionárov" má navrch.

Som vlastníkom viacerých nehnuteľností ktoré prenajímam, tak viem, o čom objektívne píšem. Zažil som tiež chabé pokusy o účelové predlžovanie nájmu, snahu vyhýbať sa, hrať sa na mŕtveho chrobáka, nebrať telefóny, zatajovať sa. Dôvod. Končila zmluva nielen ku dňu, ale presne v stanovenú hodinu a minútu "padla", konečná. Ako hovorí klasik, "Secky fén, de se samčít".

Stačí zavolať registrovaného zámočníka s náčiním v prípade, ak by nájomca vymenil vložky za svoje či nechal z vnútra kľúč. Fízli môžu iba asistovať, resp.šúpať nohami pred prahom dverí v prípade, ak by ich nejaký pako skúsil zavolať. Zmluva nepustí, zmluva spolu s LV majiteľa 1/1-ny z celku, drží. Zápisnica na polícii sa môže spísať, ale dodatočne, až sa veci upracú, nespratník je vyrazený na ulici aj s jeho osobným harampádím za ktoré prenajímateľ po ukončení zmluvy nenesie zodpovednosť v prípade, ak je aj tento bod zmluvne ošetrený.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny