Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nájemník porušil vše co mohl, přesto nechce odejít

Dobrý den, obracím se s dotazem, jak mohu postupovat při zbavení se nájemníka, který za 1) již 3x v řadě za sebou nezaplatil nájemné, za 2) vyprší mu nájemní smlouva nyní k 31.1.2017, a za 3) poškodil majetek, který mu byl pronajat (rozbitá okna, interiérové dveře a nábytek úplně rozštípaný - doslova). Tento nájemník odmítá opustit pronajaté prostory, s tím, že nemá kam jít, a ať to řeším soudně. Nechci se dostat do problému, aby mě neosočil např. z porušování domovní svobody atd. Existuje možnost, jak takového člověka dostat okamžitě pryč? Smím ho vyhodit ze dne na den, a vyměnint zámky? Jeho jednáním mi vznikla, a stále tedy nárůstá finanční újma, ať na dlužném nájemném, tak na poškození nemovitosti.
Děkuji za rady Láďa.
Ještě abych dodal, nájemník má trvalé bydliště na adrese pronajaté nemovitosti.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Řešení podobného případu znám z doslechu.V nepřítomnosti ex nájemníka byla s asistencí policajtů vym…
Nuty 26.01.2017 20:51
Nuty
Tak to jsme se take snazili v ansem pripade udelat. Nas spravce a jeho kolega, po domluve s policii…
mejmi 03.08.2018 23:37
mejmi
Opakuji ti znění zákona: NOZ §14 odst 1: "Každý si může přiměřeným způsobem ke svému právu pomoci sá… poslední
Araneus84 04.08.2018 11:08
Araneus84

Řešení podobného případu znám z doslechu.V nepřítomnosti ex nájemníka byla s asistencí policajtů vyměněná fabka a věci vystěhované ven.Po příchodu dotyčného byl tento poučen policajtem,že pokud se pokusí vniknout do bytu,jedná se o trestný čin "ten a ten,dle paragrafu toho a toho".Fakt to chce pokecat s policajtama a právníkem.Chápu,že ho má člověk chut chytnout za dršku,ale můžeš to celé dost pohnojit.Žijeme holt v právním státě.

Tak to jsme se take snazili v ansem pripade udelat. Nas spravce a jeho kolega, po domluve s policii do naseho domu sel. (NAjemnikum skoncila smlouva na 1 rok, o vsem vedei, souhlasili, podepsali pri uzavirani smlouvy, dostali upozornen, ze smlouva opravdu konci. Nejenze devastuji dum, ale nepustili spravce, vyhrozovali likvidaci, zamezovali vstupu do dalsich 2 domu na pozemku atd..vycet je metrovy...). Policie temto lidem i rekla tyden pred ikoncenim smlouvy, kdy si sami policii zavolal na ochranu (poruseni osobni svobody), ale police dala za pravdu spravci, kontrola byla domluvena, mel byt dohodnut cas predani nemovitosi. Policie jim jasne rekla, ze msu dum predat, nemaji na nej od 1.8. splatnou smlpuvu. Pri predani policie asistovala, ale odmitla vyvedeni najemniku a vymenu zamku..atd...."okupanti" se sparvci jeste za pritomnosti policie vysmali, navic na nej okamzite podali trestni oznameni, ze jim zmizeli z domu penize(sca 50 tisic)...pritom jsou neplaticema...lhari po cely rok...a spravce pouze poridil foto z domu pro nas jakozto vyhradni majitele. Policie pritom jeste rano tvrdila, ze je vyvedou a vymeni se zamek. Nakone nic, jeste je podporila. Takze zakon nejen neochranuje majitele nemovitosti, ale ani policie neochranuje ty slusne. Nase nemovitosi znicili a ted nas ceka soudni maraton na nekonecno a nemuzme se ani do sveho domu vratit, budeme zrejme muset zit na hotelu nebo na ulici. Pravnic rikaji pokazde neco jineho. Takze nas okradaji nejen smejdi, ale i pravnici. Zakon vubec nehaji pravo majetlku atd. Navic nam je denne vyhrozovano.

Opakuji ti znění zákona:
NOZ §14 odst 1: "Každý si může přiměřeným způsobem ke svému právu pomoci sám, je-li jeho právo ohroženo a je-li zřejmé, že zásah veřejné moci by přišel pozdě."

Takže si zaplať pár ukrajinců ve 3 ráno tam vlítni, popadněte je a vyhažte na ulici, jejich věci s nima a vyměňte zámky. Hotovo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru