Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronajímatel má ve smlouvě, že si tam nesmím dát trvalé bydliště

Pekná pakáreň. K tomuto úkonu by stačil prechodný pobyt, ktorého lehota je zákonom limitovaná, cca na dobu 24 mesiacov. Trvalý pobyt nech si evidujú na obecnom úrade.

Osobne by ma zaujímalo (modelová situácia), akým spôsobom je možné zrušiť v ČR trvalý pobyt.

Na SR sa nedá napríklad zrušiť trvalý pobyt cudzej osobe na ohlasovni, úradnou cestou, iba jedným zo spolumajiteľov nehnuteľnosti. Jedine súdnou žalobou, aj to sakra fest zdôvodnenou.

Tiež nie je možné v prípade viacerých spoluvlastníkov prihlásiť k trvalému pobytu cudziu, tretiu osobu. Dokonca sa nemôže prihlásiť k trvalému pobytu ani sám podielový spoluvlastník aj keby bol majoritným spoluvlastníkom (vlastnil by podiel 99,9% z celku). Vždy je nutný k prihláseniu na trvalý pobyt súhlas(-y) vlastníkov 1/1-na z celku.

Zrušiť trvalý pobyt je možné zase iba majiteľom 1/1-ny z celku. Takže aj s odhlásením (zrušením tr.pobytu) je to na SR pôrod.


V deväťdesiatych rokoch vznikali na SR ešte bizarnejšie situácie, boľševická lúza ochraňovala cudzie osoby napelešené v bytoch s trvalým pobytom viac, než samotných vlastníkov, (ako chránená zver pred vykapaním). Tam mi pomohla hrubá sila, traja najatí "bezkrkí", ktorí cvičili a mávali v jednej haxni so 60kg jednorúčkami činkami, bicepsy 90cm. Fízli so mnou spísali zápisnicu, žiaden súd si nepomohol, ani neprdol, ústava je procesne nadradená.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny