Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem bezpečnostní kamerový systém

Dobrý den, chceme si k domu pořídit kamerový systém. Vím, že z hlediska ochrany soukromí nesmím monitorovat bez povolení veřejné, nebo jiné soukromé pozemky. V praxi se to dá udělat tak, že se použije při nastavení systému tzv. privátní maska, pomocí které se barevně zaretušují oblasti, které nemají být monitorovány. Vizuálně to ale bude vypadat, že kamera může snímat i část sousedova pozemku. Co tedy dělat, pokud si soused bude stěžovat, že mu monitoruji pozemek. Mám sousedy, které pozvu k nám domů, vše mu ukážu a dáme si k tomu :beer:. Jsou ale někteří, které bych nejraději poslal někam. Pokud si takový soused bude stěžovat, kdo řeší tuto stížnost, kdo může přijít na kontrolu. Musím ho potom pustit domů a ukázat, jak mám vše nastavené?
Děkuji za případnou odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Musíš ty sousedy navštívit a probrat to s nimi. Ale nevím ... mě by třeba vadilo,kdybych viděl otoče…
kozakl 06.03.2017 13:16
kozakl
Nic nemusíš, pokud chceš tak v rámci dobrých vztahu to s nima prober.
třinec 06.03.2017 13:33
třinec
Samozřejmě, že to udělám, ale jak jsem psal nejde to se všemi...nemůžu přijít za sousedem a říct mu,…
kameraman 06.03.2017 13:41
kameraman
Řeší se to tady www.uoou.cz, ale pokud to máš doma/na dvorku tak to nikam hlásit nemusíš.
třinec 06.03.2017 13:46
třinec
To je ono děkuji nový
kameraman 06.03.2017 13:48
kameraman
https://www.uoou.cz/kamerove-systemy/ds-2623/p1=26 23 nový
třinec 06.03.2017 13:48
třinec
pokial si ten kamerový systém riadne nezaregistruješ na príslušných úradoch, tak akúkolvek sťažnosť… nový
audax 07.03.2017 07:55
audax
Pokud budeš nahrávát svůj vlastní majete/pozemek a nebudeš zasahovat do veřejneho prostoru, tak to c… nový
třinec 07.03.2017 08:46
třinec
UOOU má kontrolory s velkými pravomocemi, když už přijdou tak si subjekt zájmu pořádně mohou proklep… poslední
TNT 08.03.2017 00:28
TNT
V prípade, ak je kamerový systém na tvojej nehnuteľnosti (aj na 12m stožiari), môžeš keep smilling s… nový
Nuda 07.03.2017 09:33
Nuda

Samozřejmě, že to udělám, ale jak jsem psal nejde to se všemi...nemůžu přijít za sousedem a říct mu, hele jste tu pro všechny problém, tak si kvůli vám pořídím kamery. To by byl problém ještě dříve, než bych kamery koupil :-D. Jde mě o to, kdo toto řeší po právní stránce, kdo to kontroluje atd. Je část mezilidská a část právní a o tu mě jde.

pokial si ten kamerový systém riadne nezaregistruješ na príslušných úradoch, tak akúkolvek sťažnosť a problém riešia orgány činné v trestnom konaní,máš na to príslušné paragrafy,články v ústave na ochranu osobných údajov a osobnosti platné v ČR a zároveň v EU,takisro stačí aj námietka od páchatela voči tomu,že bol audiovizuálny záznam spravený za nezákonných podmienok a nielenže takýto záznam nebude použitelný pri nejakom vymáhaní škody,ale budeš mať následne problém aj Ty.......
takže v praxi to môže dôjsť až do stavu,že dostaneš nielen nejakú poriadkovú pokutu,spojenú s platením nemajetkovej újmy susedom a iným osobám,ktoré majú nejaký problém s tým,že sa cítia byť nejak poškodení monitorovaním kamerovým systémom,ale aj súdny príkaz na odstránenie kamerového systému a to už môže následne zasa znamenať problém s dodatočnou legalizáciou inštalovaného kamerového systému,tam už Ti môžu odmietnuť evidovať nejaký novoinštalovaný,keď si už raz dostal súdny príkaz na jeho odstránenie,všetko záleží od okolností,ale počítaj skôr s tým,že aj keď sa bez problémov dohodneš so susedmi,môže byť takýto "nelegálny" kamerový systém a jeho záznam za určitých okolností absolutne bezcenný a bude skôr zdroj problémov pre Teba,zákony sú bohužial také ,aké sú a často je nimi chránenejší páchatel,ako obeť a skôr z nich vyznieva,že obeť si sama môže za to,že sa stala obeťou......

Pokud budeš nahrávát svůj vlastní majete/pozemek a nebudeš zasahovat do veřejneho prostoru, tak to co píšeš neplatí. Jiná věc je kamery používat jako podnikatel k ochraně np. obchodu,skladu,pracoviště to potom ano.

V prípade, ak je kamerový systém na tvojej nehnuteľnosti (aj na 12m stožiari), môžeš keep smilling snímať v hd kvalite priestor v 360° guli smerom do nekonečna bez problémov, aj susedku, ako sa vyzlečená honí v grupáku v bazéne na svojej pacele či jej neodetých maloletých spratkov. Tiež verejné priestory smieš nasnímať bez problémov.

Jediná podmienka, ktorá je v rozpore so zákonmi:

Záznam z kamery nesmieš zverejňovať doma pred viac, ako sú tri cudzie osoby alebo zavesiť ho na nete pod menom autora či anonymne.

Ak susedom kamerový snímač neimponuje, je na nich, či si oplotia na svojej strane vlastnú parcelu v zornom poli kamery.

Ostatne, čo ak kamera bude slúžiť ako prevencia, pritom nebude absolútne snímať obraz, nebude funkčná, iba bude napríklad blikať v infra svetle LED v prípade zaregistrovaného pohybu. Potom by sused sklapol a skončil by v base pre Krivé obvinenie a ostatné zločiny v jednočinnom súbehu, ktoré by si na neho nahlásil "orgánu", ak by ťa predvolali pakovia fízli podať vysvetlenie na základe podnetu suseda, že ho nezákonne "kamerúješ". (Viete, pán orgán PZ ČR, on má zlú kameru, ktorá sa na mňa škaredo cez plot díva. Zavrite ho do basy).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru