Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odtah automobilu z parkoviska

Zdravím ,
Mám pred blokom zaparkované auto, ktoré má platné STK, EK. Je staršie, ale nie je poškodené, rozbité, nič z neho neuniká, nikoho neohrozuje. Akurát je nejakú dobu nepojazdné (asi 2 mesiace), čakal som na financie na opravu.
Medzičasom si susedia všimli, že auto sa nepoužíva a dozvedel som sa, že spisujú akúsi petíciu za odtiahnutie. Nikto ma v tejto veci nekontaktoval, auto samozrejme chystám dať do poriadku.
Hľadal som na nete, aké sú zákonné dôvody na odtiahnutie, ale som nenašiel nič, čo by som splňoval.
Vedel by mi niekto napísať, akým zákonom sa brániť ? Predpokladám že som v práve, nakoľko pri takejto logike by museli poodťahovať polovicu áut dôchodcov a ľudí čo jazdia občasne.
Ďakujem

Předmět Autor Datum
Pokud to máš na značkách, máš zaplacené pojištění, stojíš kde se můžé stát. Tak si můžou psat co cht…
Třinec 21.03.2017 08:01
Třinec
Nemaj obavy z aktivít magorov, nič ti nehrozí pokiaľ neblokuješ dopravu, chodník, alebo účastníkov c…
Nuda 21.03.2017 08:13
Nuda
Můžou psát petice komu chtějí, činné orgány (policie, město, obec...) může konat jen podle zákona. N…
Prasak 21.03.2017 09:12
Prasak
Auto se považuje za vrak,jedině když nemá RZ.Pak to městská policie teprve může řešit.Polepí to nále…
Karel04 21.03.2017 09:54
Karel04
Dokud to má značky, není to opuštěná věc a majitele můžou úřady najít podle údajů v registru. Na něj…
Prasak 21.03.2017 10:55
Prasak
Na nějakou cedulku bych se zvysoka vys**l. Nikomu do toho nic není. Vždyť jsem taky psal Pokud tam…
Karel04 21.03.2017 11:23
Karel04
Jo tak, to jsem přehlídnul.
Prasak 21.03.2017 11:33
Prasak
A co když má RZ, ale není uzavřeno povinné ručení? Může být vozidlo odtaženo?
Karelll 21.03.2017 13:30
Karelll
Ne, vozidlo bez pojištění, není důvod na odtah vozidla.
milan.cukrar 21.03.2017 16:26
milan.cukrar
A když je špatně zaparkované? Místo kolmého stání stojí podél chodníku a zabírá tak 3 místa. Už pomě…
Karelll 21.03.2017 17:29
Karelll
Na to by uvědomělí občané nemuseli sepisovat petici, ale jen uvědomit městskou policii.
Prasak 21.03.2017 19:08
Prasak
Karle, na přesnou odpověď je třeba vidět vozidlo i dopravní značení. Obecně, pokud stojí v rozporu…
milan.cukrar 22.03.2017 06:40
milan.cukrar
Dakujem, tak som trocha kludnejsi. Auto ma vsetky papiere a znacky aby mohlo normalne jazdit. Rovnak…
Matfej 21.03.2017 12:35
Matfej
nedávno byla na TV debata o vracích na parkovištích a silnicích, jaký je to právní problém, zlikvido…
milan.cukrar 21.03.2017 12:43
milan.cukrar
Já bych se bál, že "uvědomělí občané" by mohli zaplatit příslušníkům jedné naší etnické menšiny pár…
Yarda 21.03.2017 22:52
Yarda
No protože blokuje parkovací flek pro uvědomělé občany a určitě je to blízko vchodu do baráku. :-) poslední
Prasak 22.03.2017 11:06
Prasak

Nemaj obavy z aktivít magorov, nič ti nehrozí pokiaľ neblokuješ dopravu, chodník, alebo účastníkov cestnej premávky.

Máš platné doklady, STK, pridelené EČ (ŠPZ), potom spi spokojne. Nejedná sa o opustenie hnuteľnej veci podľa platného zákona, aby mohol štátny orgán či zasahovať na popud nejakých pakov z paneláku.

Lúza nech sa stará o zlodejov a mafiánov s Bugatti Veyron či MB AMG-čka V8 bitturbo apod. vozítka nad sumu €150-tis., súkromné lietadlá, jachty, tu treba podpaľovať a ničiť, nie robiť zle napríklad chudákom invalidom s preukazmi ŤZP. Už som videl aj ukradnuté vozidlá invalidom, prípadne podpálené vozy tým, ktorým štát vyčlenil smiešnu sumu na nákup takéhoto vozidla.

Je zaujímavé, že ak boľševická mafia grázlov a megazlodejov z eštébáckych klanov môže drzo po r.1989 kradnúť beztrestne, tak sa súčasná robotnícka pakáž vypatlancov nejako neangažuje ako to bolo po roku 1948 vyhrážkami o znárodnení, sudcami z ľudu, basami v III. NVS, ničení majetku buržoázie, "odporných" vykorisťovateľských kapitalistov, továrnikov, skromných živnostníkov makajúcich 24-hodín denne, teda tých slušných a statočných pracantov, ktorí si prirodzeným vývojom pred rokom 1948 svoje majetky zaslúžili a legálne vlastným umom získali úplne sami, prípadne majetky získali ich pracovití a inteligentní predkovia, ktorí ich zveľaďovali nielen pre seba, ale pre národ a prosperitu krajiny či štátu.

Darmo, lúza kvasená na VUML či mafiáni eštébáci, zmrdi boľševici sú ich krv, kradnú s požehnaním talármafie pričom spodina ich s otvorenou papuľou velebí so slovami; "To vieš, ak je niekto šikovný.....".

Můžou psát petice komu chtějí, činné orgány (policie, město, obec...) může konat jen podle zákona. Nečekám, že by to na SK bylo výrazně jiný, než u nás, ale než by k nějakýmu odtažení došlo, museli by nejdřív kontaktovat majitele. A dva měsíce nestačí na to, aby auto vypadalo jako věc opuštěná. To jen sousedi pukají vzteky, protože jim, dle jejich pocitu, blokuješ místo.

V našem městě toto řeší městská policie často, na ulicích očividné vraky, ale pokud mají RZ (SPZ), tak mohou akorát krčit rameny, svévolně odtahovat cizí majetek jen tak nemůžou. U nás pod barákem stojí na parkovišti u silnice dvě auta asi rok, možná i dva. Stojí vedle sebe, jedno má rozbitý boční okno, zavázaný folií. A nikdo nic dělat nemůže, přestože by za tyto parkovací místa lidi z okolních domů platili zlatem.

Auto se považuje za vrak,jedině když nemá RZ.Pak to městská policie teprve může řešit.Polepí to nálepkami,snaží se zjistit majitele a teprve po několika měsících to pak může nechat odtáhnout na nějaké jejich parkoviště a zase až po nějakém čase nechat zlikvidovat.Pokud to má RZ,nemohou dělat vůbec nic.Viz třeba v Praze,tam si firmy zaparkují vrak s reklamami na bocích nebo i na střeše a protože tam jsou RZ,nikdo s tím nic nenadělá.
Pokud tam RZ nemáš,dej si za okno alespoň cedulku Porucha a nějaké číslo telefonu.Kdyby někdo volal,tak že na tom prostě děláš,ale čekáš na součástky nebo kamaráda,co to umí opravit apod.Pak už to jako opuštěné brát nemohou,ale mohli by vyměřit poplatky za zábor veřejného prostranství,platí se za obsazenou plochu a den.

Dokud to má značky, není to opuštěná věc a majitele můžou úřady najít podle údajů v registru. Na nějakou cedulku bych se zvysoka vys**l. Nikomu do toho nic není. Pokud to nemá vyloženě pomačkaný plechy, o který by se mohl někdo zranit, tak to prostě je stejný, jako auto důchodce, nebo dlouhodobě nemocnýho člověka, či někoho, komu sebrali řidičák.

Dakujem, tak som trocha kludnejsi.
Auto ma vsetky papiere a znacky aby mohlo normalne jazdit. Rovnako aj PZP. Nedavno ma policajti zbezne kontrolovali a nebol absolutne ziaden problem s nicim.

Dobre teda, tak ak to bude chciet niekto tahat, tak to budem riesit ako kradez, alebo ako poskodzovanie cudzej veci (alebo nieco take).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru