Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Dědictví

Otázka není zcela jasná (viz předchozí odpověď).
Tak předpokládám, že jsi ty peníze nevyzvedl před svou smrtí ale před smrtí někoho jiného (možná příbuzného - jo koukám na tvou další otázku, byl to otec. Tak upřímnou soustrast.).
Jak pravil soudruh Barták, blahé paměti, když nás kdysi o něčem školil: "Soudruzi. Paragraf je klikatej a kdyby bylo všecko jasný, tak na co bysme měli právníci."
Asi půjde o to, kolik jsi vybral a jestli v době kdy jsi vybíral byl zůstavitel v takovém fyzickém i psychickém stavu, aby ten výběr mohl být s jeho vědomím a souhlasem.
Pokud šlo o nějakou větší částku, asi bych se připravil na potíže co by ti ostatní dědicové mohli působit s dost nejasným výsledkem (peníze nesmrdí).
Ale neber mne vážně, nerozumím tomu, spíš preventivně navštiv nějakého právníka (pokud nejde o částku natolik bezvýznamnou abys ji nemohl hodit na stůl a říci: "Tak si ty peníze sežerte, mně to za ty potíže nestojí.").

Ještě mne napadlo, že by se mohlo řešit, na co jsi ty peníze potřebovat, jestli pro sebe nebo na poplacení nějakých služeb pro zůstavitele.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny