Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Delibarry - neopravnene uctovani poplatku

Dobrý den,

přes společnost Delibarry jsem poslal dne 4.5. zásilku (43232) na adresu v ČR. Zásilka se skládala z dvou balíků o rozměrech 63x63x40cm, hmotnost 32kg kus. Za zásilku jsem zaplatil 374Kč, dle webu je i tato cena aktuálně platná.

Dne 4.7. 2017 jsem obdržel email ve znění:

Na základě dat od dopravce, který odbavoval Vaši zásilku #43232 ze dne 04.05.2017, evidujeme nedoplatek za níže uvedené služby:
Doplatek za zásilku přeloženou z balíkové přepravy PPL na PPL Sprint nesplňující rozměry dle Obchodních podmínek pro službu DeliBarry (fakturujeme pouze doplatek, nikoliv smluvní pokutu ve výši 500 Kč při úhradě do 10 dní).

Na základě výše uvedeného jsme vyčíslili doplatek, který je třeba uhradit. Podrobnosti najdete níže.

Částka k úhradě: 774,00 CZK
Variabilní symbol: 90203793
Číslo účtu: 2200739386/2010

Dle obchodní podmínek je možné poslat zásilku o rozměrech:

Obvod zásilky nesmí přesáhnout 3 metry. 2× výška + 2× šířka + 1× délka = obvod zásilky.
Nejdelší hrana nesmí přesáhnout 2 metry.
Maximální hmotnost zásilky je 100 kg po České republice a 50 kg pro balíky do zahraničí.

Což moje zásilka splňuje (navíc se rozmer na webu u těchto zásilek nezadava, do popisu jsem jasne napsal co je předmětem zasilky), přidal jsem i pár kg pro sichr, ostatně stejná cena platí i pro zásilky až do hmotnosti 2x39Kg.

Firma mi odmítá sdělit z jakého důvodu byla navýšena cena.

Poslala mi pouze screenshot, na kterém není uvedeno ani moje jméno, pouze číslo zásilky a nějaká 3 data. Po zadání čísla zásilky do PPL rozhraní, lze zjistit, že zásilka vážila 31.1Kg, tudíž méně než jsem deklaroval. Dále firma odmítla se mnou komunikovat, do zaslání druhé upomínky, pouze vyhrožovala smluvní pokutou 500Kč a předání třetí straně.

Nikde jsem se nedozvěděl důvod, proč bych měl doplácet, navíc jsem neobdržel fakturu, v dnešní době rozhodně nehodlám posílat peníze jen tak nazdařbůh někomu kdo mi pošle email.

Předmět Autor Datum
V obchodních podmínkách stojí tato tvrzení: Výše přepravného se stanoví podle ceníku platného v den… nový
Postak 10.07.2017 19:07
Postak
K bodu b): Zasílatel upozorňuje příkazce, že přepravce přijme na základě smlouvy se zasílatelem k p… nový
ivzez 14.07.2017 00:34
ivzez
Za chyby se platí ;-) nový
Třinec 14.07.2017 07:33
Třinec
Já, David Mach, se touto cestou omlouvám společnosti DELIBARRY INC., se sídlem: 3579 US Highway 50E,… poslední
Postak 27.07.2017 23:03
Postak

V obchodních podmínkách stojí tato tvrzení:

Výše přepravného se stanoví podle ceníku platného v den uzavření objednávky. Výše přepravného je stanovena na základě zadaných vstupních údajů příkazce v objednávce, a to na základě parametrů zásilky, místa určení a dalších specifikacích určených v zasílatelském příkazu. Na základě zadaných údajů, je stanovena odměna ze zasílatelské smlouvy. Ceník je současně přiložen k objednávce, přičemž příkazce odesláním objednávky stvrzuje, že se s ceníkem řádně seznámil a že s ním souhlasí. Konkrétní výše přepravného je určena na základě faktické nebo volumetrické váhy zásilky dle toho, která z těchto vah je vyšší. Přepravné stanovené na základě volumetrické váhy lze stanovit pouze tam, kde vstupní údaje při zadávaní objednávky vyžadují zadání rozměrů zásilky. Zásilka je převážena přepravcem nebo přímo zasílatelem. V případě, že vstupní údaje po převážení se budou lišit oproti reálným údajům o 10% a více, příkazce je povinen uhradit na výzvu zasílatele smluvní pokutu ve výši 500,-Kč, ustanovení § 2050 a násl. zák. č. 89/2012 se vylučuje.

b)
Aktuálně platný ceník je dostupný na internetových stránkách zasílatele; odesláním objednávky - návrhu smlouvy, příkazce dává najevo souhlas s výší přepravného. Smlouva je uzavřena přijetím objednávky od zasílatele.

* moje zásilka byla naopak lehčí než udaná, navíc zde pisi ze cena je stanovena na zaklade vahy

Zasílatel upozorňuje příkazce, že přepravce přijme na základě smlouvy se zasílatelem k přepravě výhradně zásilky, které splňují následující kritéria:

*Moje zásilka byla přijata, tudíž splňovala kriteria

dále

g)
V případě nedodržení podmínek zasílatelské smlouvy, zejména odesláním jiného druhu zásilky nebo zásilky s větší hmotností, je zasílatel oprávněn rozdíl v ceně požadovat po příkazci. Pokud byla odeslána zásilka s větší hmotností, než byla u zasílatele objednána, je příkazce povinen rozdíl v ceně uhradit do 3 dnů od odeslání zásilky na účet zasílatele pod stejným variabilním symbolem a na stejné číslo účtu, který je uveden v potvrzení objednávky a přiložené faktuře, neboť výše ceny je známa z přiloženého ceníku.

* do 3 dnů od odeslání zásilky mi nebylo nic sděleno

K bodu b):

Zasílatel upozorňuje příkazce, že přepravce přijme na základě smlouvy se zasílatelem k přepravě výhradně zásilky, které splňují následující kritéria:
*Moje zásilka byla přijata, tudíž splňovala kriteria

Skutečnost, že zásilka byla přijata, neznamená, že splnila požadovaná kritéria.
Přepravce mohl při převzetí něco přehlédnout a přijít na to až později.
_______

Chce-li po Vás kdokoliv cokoliv uhradit, měl by prokázat oprávněnost požadavku.
Trvala bych na přesném zdůvodnění navýšení ceny. (Doporučuji písemnou komunikaci.)

Já, David Mach, se touto cestou omlouvám společnosti DELIBARRY INC., se sídlem: 3579 US Highway 50E, Carson City, Nevada, 89701, United States of America, ENTITY NUMBER: E0528672014-6, za opakované uveřejnění nepravdivých informací o této společnosti na sociální síti Facebook, za založení skupiny s názvem Delibarry.com – nekalé praktiky a zároveň se jmenované společnosti omlouvám za poškození její dobré pověsti, jehož jsem se zveřejněním nepravdivých informací dopustil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru