Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záznam z auta

Měl bych dotaz. Může posloužit jako důkaz kamerový záznam z vozidla, kde předjížděné vozidlo zrychlilo (a poté ujelo), aby zabránilo předjetí vozidlu s kamerou? Jaká je sankce za tento přestupek? Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Súkromný videozáznam kompromitujúci nejakú udalosť spracovaný bez súdneho príkazu je nulitný, nazvim… poslední
Nuda 01.08.2017 18:38
Nuda

Súkromný videozáznam kompromitujúci nejakú udalosť spracovaný bez súdneho príkazu je nulitný, nazvime ho "erráta in objecto", pričom nesmie byť použitý ako dôkaz, pretože bol získaný bez súhlasu účastníka. Digitálny záznam je nutné ošetriť výpoveďou viac, ako dvoma nestrannými svedkami z dôvodu, aby nevzniklo kontradiktórne "tvrdenie proti tvrdeniu".

V prípade, ak by vznikol postih voči údajnému priestupcovi podľa vykonateľnej legislatívy bez jeho nutnej obrany, je takýto nelegálne získaný záznam možné použiť na obranu ako krivé obvinenie, poškodzovanie dobrého mena (Ohováranie) alebo podľa Občianskeho poriadku, ako porušovanie ľudských práv použité voči samotnému oznamovateľovi.

Detto platí aj pri závažných zločinoch.

Každý digitálny záznam sa dá ex post, dodatočne po spracovaní SW upraviť spôsobom, že úpravu nedokáže odhaliť žiaden znalec z odboru menovaný rezortom ministerstva spravodlivosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru