Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alimenty a přiznání otcovství, soud?

Zdravím,
sestra před nějakou dobou odešla od přítele se kterým žila a má 4leté dítě. On od té doby co spolu nejsou tvrdí, že žádné alimenty platit nebude a nechal si udělat anonymní test DNA otcovství, ve kterém se píše, že syn není jeho. Sestra na 100% ví že jeho je. Nyní je to cca půl roku co s přítelem není, bydlí jinde, neměla čas ani chuť to s ním zatím řešit. Dnes přišel s tím, že chce po synovi a matce kopie OP a rodného listu pro svého právníka. Sestra se už chystala na test DNA se soudním znalcem pro uplatnění k budoucímu soudu. Nyní bych se chtěl zeptat:

Mám mu sestra dát kopii OP a rodného listu malého pro právnika?

Jak má do budoucna pokračovat? Původně po něm nic nechtěla, jen klid, ale ve chvíly kdy přišel s testem DNA a řekl že nic platit nebude a že s nimi nechce mít nic společného, chce k soudu a údajně může požadovat alimenty i zpětně. Má si obstarat právnika, nebo rovnou podat žalobu k soudu? Hledáme solidního právníka, který by nám poradil, ale nejdřív bych se rád zeptal tady...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Načo potrebuje priateľ osobné údaje? Bez patričného zdôvodnenia nedávať! Ak chce podať žalobu, tak o…
ok 02.08.2017 20:43
ok
Testy DNA stojí něco přes 3 litry (kolega nedávno něco takovýho řešil). nový
Prasak 02.08.2017 20:47
Prasak
V každom aspekte musí rozhodovať o celom procese s dieťaťom výhradne súd, aj o znalcovi z odboru, kt… poslední
Nuda 02.08.2017 23:56
Nuda

Načo potrebuje priateľ osobné údaje? Bez patričného zdôvodnenia nedávať! Ak chce podať žalobu, tak osobné údaje nepotrebuje. Právnik je aj na to, aby sa skontaktoval s protistranou a zistil si potrebné údaje sám.
Ak chce sestra dostávať alimenty, tak musí podať žalobu na určenie otcovstva na súd. Obávam sa, že bez právnika nedokáže sformulovať žalobu tak, aby ju súd prijal. Teda právnik je žiadúci.
Súd rozhodne nebude brať ohľad na nejaké anonymné testy DNA a predpíše urobiť potrebné testy svojim znalcom. Dôkazy musia byť adresné a nie anonymné. Teda ak si chce sestra dať urobiť testy otcovstva, tak len vo vlastnej réžii (a nestojí to päť korún) a musí dopredu počítať s tým, že súd ich neprijme.

V každom aspekte musí rozhodovať o celom procese s dieťaťom výhradne súd, aj o znalcovi z odboru, ktorý je riadne menovaný rezortom spravodlivosti kde je aj v zozname znalcov zapísaný.

V zmysle príslušného zákona môže rozrodená samica navštíviť priamo vecne príslušný súd (ideálne spolu s batolivým lezúňom), kde jej pridelený sudca zaoberajúci sa prípadmi o rodine "na kolene" spíše na základe nacionálií účastníkov a doložených originál listín (si sudca listiny oskenuje) sporového konania žalobu/-by. Má to opatrovník/rodič z prvej ruky a úplne zadarmo. Lebo je tu ochrana a záujem maloletého, nesvojprávneho, zákonom chránenú osobu.

Načo chodiť za králičkom, treba ísť priamo za kráľom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru