Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vydírá nás zedníkova manželka

Dobrý den. Prosím vás, naskytl se nám takový problém a to, že nás manželka zedníka, co nám rekostruluje byt, vydírá o více peněz za provedenou práci, než bylo stanoveno ve smlouvě.

Rozhodli jsme se, že si v byte uděláme novou kuchyn a koupelnu. Finančně to ale na nás bylo náročné, takže jsme museli šeřit na zedníkovi a přes facebook našli jednoho levného. Je to chlap, který je v bankrotu, co potřebuje peníze a tak si ještě behem práce přivydělává zedničinou. Je zedníkem vyučený, takže práci zvládá. Při první schůzce, kdy se byl i s manželkou dívat na byt, nám řekl, že za celou provedenou práci chce 9 400,-, my mu nabídli 10 000,- když nám k tomu i vymaluje a oba souhlasili. My si nechali u naši známé vypracovat smlouvu o vyplácení zálohy rozdělené na tři díly a to tak, že tu poslední dostane až po dokončení práce. Na rekonstrukci pracuje už víc jak měsíc. Kuchyň má téměř hotovou a vymalovanou, momentálně dělá na koupelně, která ani zdaleka není hotová a už chce poslední zálohu. Tu my mu samozdřejmě dát nechceme. To se ale nelíbí jeho manželce a začíná nás vydírat o další peníze za vymalování, protože o vymalování ve smmlouvě nepadlo ani slovo, jen o rekonstrukci. Oni potřebují peníze, nemají ani korunu a tak hledají způsob, jak z nás vytáhnout další peníze. Začíná nám dělat velké problémy a už si nevíme rady. Prosím vás, má ona právo nás vůbec takhle vydírat, když smlouva je sepsaná na 10 000 kč? Opravdu sme ve smlouvě udělali chybu? My sme malovái brali jakou součást rekonstrukce, takže nás ani nenapadlo, že by nás pak za tohle mohli vydírat.

Teď jen tak mimo téma. Ten zedník slíbí, že přijde třeba na 10 hodin. Místo toho příde až ve 2 hodiny. 3 Hodiny dělá a pak mu manželka zavolá, ať jde domů, protože jí třeba bolí zub. Takhle je to pořád dokola. My mu se vším pomáháme, nosíme cihly, kachle atd. sami do ctvrtého patra, půjčujem mu nářádí, protože nemá svoje, dáváme mu napít, najíst, někdy ho vozíme i domů, pomohli jsme mu s malováním, on udělal jen jeden nátěr, druhý my a ješte po nás chcou další peníze? Tady byla práce tak na tři týdny. Mu s takovou nebudou stačit ani dva měsíce. Prosíme moc někoho o radu, ať snima nemusíme mít další problémy. Děkuju

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny