Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vydírá nás zedníkova manželka

Dobrý den. Prosím vás, naskytl se nám takový problém a to, že nás manželka zedníka, co nám rekostruluje byt, vydírá o více peněz za provedenou práci, než bylo stanoveno ve smlouvě.

Rozhodli jsme se, že si v byte uděláme novou kuchyn a koupelnu. Finančně to ale na nás bylo náročné, takže jsme museli šeřit na zedníkovi a přes facebook našli jednoho levného. Je to chlap, který je v bankrotu, co potřebuje peníze a tak si ještě behem práce přivydělává zedničinou. Je zedníkem vyučený, takže práci zvládá. Při první schůzce, kdy se byl i s manželkou dívat na byt, nám řekl, že za celou provedenou práci chce 9 400,-, my mu nabídli 10 000,- když nám k tomu i vymaluje a oba souhlasili. My si nechali u naši známé vypracovat smlouvu o vyplácení zálohy rozdělené na tři díly a to tak, že tu poslední dostane až po dokončení práce. Na rekonstrukci pracuje už víc jak měsíc. Kuchyň má téměř hotovou a vymalovanou, momentálně dělá na koupelně, která ani zdaleka není hotová a už chce poslední zálohu. Tu my mu samozdřejmě dát nechceme. To se ale nelíbí jeho manželce a začíná nás vydírat o další peníze za vymalování, protože o vymalování ve smmlouvě nepadlo ani slovo, jen o rekonstrukci. Oni potřebují peníze, nemají ani korunu a tak hledají způsob, jak z nás vytáhnout další peníze. Začíná nám dělat velké problémy a už si nevíme rady. Prosím vás, má ona právo nás vůbec takhle vydírat, když smlouva je sepsaná na 10 000 kč? Opravdu sme ve smlouvě udělali chybu? My sme malovái brali jakou součást rekonstrukce, takže nás ani nenapadlo, že by nás pak za tohle mohli vydírat.

Teď jen tak mimo téma. Ten zedník slíbí, že přijde třeba na 10 hodin. Místo toho příde až ve 2 hodiny. 3 Hodiny dělá a pak mu manželka zavolá, ať jde domů, protože jí třeba bolí zub. Takhle je to pořád dokola. My mu se vším pomáháme, nosíme cihly, kachle atd. sami do ctvrtého patra, půjčujem mu nářádí, protože nemá svoje, dáváme mu napít, najíst, někdy ho vozíme i domů, pomohli jsme mu s malováním, on udělal jen jeden nátěr, druhý my a ješte po nás chcou další peníze? Tady byla práce tak na tři týdny. Mu s takovou nebudou stačit ani dva měsíce. Prosíme moc někoho o radu, ať snima nemusíme mít další problémy. Děkuju

Předmět Autor Datum
S manželkou se bavit nemusíme,smlouvu máte asi jen s ním.A řekněte mu,že zbytek dostane podle smlouv… nový
Karel04 09.08.2017 00:39
Karel04
Prosim vas, jak to myslite s tim pisemnym dokladem, za provedenou praci? Aby si sepsal svoji smlouvu… nový
mucha 09.08.2017 07:15
mucha
Tomu dokladu se říká faktura. poslední
Prasak 09.08.2017 12:54
Prasak
Finančně to ale na nás bylo náročné, takže jsme museli šeřit na zedníkovi To by mě tedy zajímalo, k… nový
rokator 09.08.2017 06:35
rokator
Jedno je isté. Keď mu zaplatíš, tak už ho viac neuvidíš. Bez ohľadu na to, či to dokončil, alebo nie… nový
ok 09.08.2017 11:30
ok
V žádném případě mu nebudem platit dřív, než to dodělá. Zavoláme si k tomu jednoho chlapa z firmy ať… nový
profilek 09.08.2017 11:55
profilek
Hohó,tak máte s ním slouvu,nebo ne ? nový
forestek 09.08.2017 12:12
forestek
Ano máme, ve které stojí, že cena je domluvena na 10 000 za celou rekonstrukci. Provádějící chtěl al… nový
profilek 09.08.2017 12:49
profilek
a každou zálohu, kterou převzal, nám podepsal. nový
profilek 09.08.2017 12:51
profilek
Asi poznala,že jste měcí. Doporučuji způsob : Paninko nepleťe se tu,nerozumíte tomu,ať nepříjdete k… nový
forestek 09.08.2017 12:11
forestek

S manželkou se bavit nemusíme,smlouvu máte asi jen s ním.A řekněte mu,že zbytek dostane podle smlouvy po skončení a pokud se mu to nelíbí a taky nestíhá,najdete si na dokončení někoho jiného a s doplatkem ať nepočítá.O případné rozdíly v ceně práce a záloh se může soudit,což při cenách soudních znalců a právníků asi neudělá.Kromě toho to má asi jako melouch,takže můžete i zmínit,že při nedodržení dohody o malování budete požadovat písemný doklad za provedenou práci.

Finančně to ale na nás bylo náročné, takže jsme museli šeřit na zedníkovi

To by mě tedy zajímalo, kolik jste toho ušetřili oproti verzi, že byste si najali normálního zedníka a ne takového debila.

Když už se sepisuje nějaká smlouva, tak v ní má být jasně uvedeno, co chcete udělat, kdy to má být hotové a kolik za to zaplatíte. Jestliže máte ve smlouvě "rekonstrukce kuchyně", tak jak se budete dohadovat, co vše do té rekonstrukce patří?

Toho šmejda bych hned vyhodil, beztak si dle popisu děláte polovinu práce sami. Jestliže při jeho odchodu není práce hotová, nemá nárok na žádný doplatek. On to dělá na černo, tím porušuje mimo jiné i podmínky osobního bankrotu, takže tím mu můžete taky pohrozit.

Dál už záleží na tom, jak moc si necháte srát na hlavu...

V žádném případě mu nebudem platit dřív, než to dodělá. Zavoláme si k tomu jednoho chlapa z firmy ať nám odhadne cenu a budou rádi, že dostanou vůbec těch 10 000, protože zase tolik práce neudělal. Ani z daleka

Ano máme, ve které stojí, že cena je domluvena na 10 000 za celou rekonstrukci. Provádějící chtěl ale vyplácet zálohy, tak dostal na výběr, buď to se to rozdělí na 5 dílů, nebo díly tři. On si vybral tři. Když po nás chtěl zálohu, musel nejprve dokončit co slíbil, např. natáhnou všude perlinku a to, že práci, co někomu trvá třeba den on nezvládá za týden je jeho problém. Prostě nedostal nic, dokud to nebylo hotové. Dvě zálohy už si vzal a ve smlouvě jasně stojí, že tu poslední třetí dostane, jakmile bude vše komplet hotové a my mu ji nedáme, i kdyby mu chyběla přilepit jen jakákoli lišta, neb soklík. Nás nezajímá, že potřebuje na víkend peníze. Jestli je chce, musí pro to něco udělat a je na něm, jak si práci rozvrhne. My to každopádně chceme mít do soboty hotové. Boužel jsou to sociální případi a udělají vše pro to, aby z nýs vytáhli další peníze. Jeho manželka si jen tak vycucala z prstu, že chtějí za tu vymalovanou kuchyň 1000 kč. O tomhle ale nepadlo ani slovo a celé to bylo dohodnuo tak, že to bude v ceně a to oni samozdřejmě vědí, jen nás teď vydírají. Je to smůla zedníka, že si před vymalováním nesepsal svou smlouvu o provedení práce. Ta ženská je ale s prominutím strašná svi..

Asi poznala,že jste měcí. Doporučuji způsob : Paninko nepleťe se tu,nerozumíte tomu,ať nepříjdete k úrazu.Třeba jí i naznačit,že "váš manžel nakonec není žádný zázrak",smlouvu moc neplní,asi budeme požadavot slevu za nekvalitu. Nebát se vrátit smeč.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru