Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Záloha na materiál

Dobrý den, poptávám stavbu zateplené psí boudy na internetu. Ozval se mi jeden pán, že mi jí postaví za částku 4.000 Kč, ale chce zálohu na materiál ve výši 2.000 Kč. Souhlasil jsem s tím, ale pod podmínkou že bude vystavena něco jako smlouva na přijatou zálohu (jelikož pána neznám). Nemáte někdo zkušenosti, jak ty tato vzorová zálohová smlouva měla vypadat? Něco jsem už "sesmolil" z vlastní hlavy, ale nevím jestli to je správně podle zákona (pán není plátcem DPH).

--------------------------

Já,

Jméno a příjmení: XY
Rodné číslo: XY
Bydliště: XY

potvrzuji, že jsem od XY, rodné číslo XY, bydlištěm XY přijal finanční obnos ve výši 2.000,- Kč, tato částka bude využita k nákupu materiálu na stavbu zateplené boudy.

V XY dne 28.9.2017

Toto bych chtěl využít spolu s emailovou korespondencí v případě, že by pán i s penězmi vypařil. Předem děkuji za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tento tvoj zdrap by nikto neakceptoval lebo nemá náležitosti, neobsahuje presné dáta ani presné údaj…
Nuda 27.09.2017 07:09
Nuda
Obdivuji že jsi si dal s tímto tvým myšlenkovým průjmem takovou práci, ale česko-maďarský slovník js…
Assassin 27.09.2017 09:21
Assassin
ak ti robi problem slovencina tak sa teda uz necudujem preco si nechas zateplit budu pre psa za 4000…
fallon 27.09.2017 12:46
fallon
Mám rád ťahať bezprízorných "polvigagrákov" (vzal si polovicu modrej viagri na podjebávanie) za chvo… poslední
Nuda 27.09.2017 13:51
Nuda

Tento tvoj zdrap by nikto neakceptoval lebo nemá náležitosti, neobsahuje presné dáta ani presné údaje o veci, opis veci, opis nakúpeného matroša, presné termíny dokončenia diela stanovené na deň, hodinu, minútu a v prípade neplnenia zmluvných záväzkov k termínu existujú sankcie v percentách za každý deň z omeškania (sankcie pre zhotoviteľa uvádzam marginálne, ako pamlsok, čo je všetko zákonom dovolené).

Volá sa to v zmysle Obč.zákonníka "Zmluva o dielo" (Smlouva o dílo). Gúúúgli paragrafy O.z. a šablóny zmlúv na nete.

Vzor smlouvy:
http://www.vzory.cz/vzory/koupe-najem-dilo/smlouva-dle-noz-bova-seminar/

Si neschopný a absolútne naivný.

Búdu si zatepli svojpomocne nákupom materiálu za 500.-Kč lebo prídeš o chechtáky a než sa prípadne meritórne dosúdiš exekutívnym výkonom rozhodnutia, tak skôr obe účastnícke strany pomriete na staré kolená prirodzenou smrťou, navyše, prídeš o vopred zaplatené súdne trovy, prípadne o trovy na advokáta. Kde si dodnes žil, v hlbokom lese? Však v týchto zločineckých, boľševických režimoch, neexistuje vymožiteľnosť práva, justičná talármafia "bohov na Olympe" nakrmená (nakvasená) mafiánmi z radov eštébákov a komunistických vrahov na PF ÚK just nekoná (lebo za nečinnosť a prieťahy ani akékoľvek bezbrehé rozhodnutie v rozpore so zákonom nemožno justičného talármafiána nijako potrestať), no a suma vo výške 4.000.-Kč nie je trestný čin, ale iba priestupok proti spoločenským hodnotám s ktorým sa nebude zaoberať žiaden orgán OČVT, ale polícia po onánii vec postúpi na obec k vyriešeniu takéhoto drobného priestupôčku.

Pozn.: Čo chováš doma psa baskervilského, alebo má tá šelma zubatá 800kg, ako mladý býk? Záloha na zapletenie búdy vo výške 4.000.-Kč je na snáď určená na maštaľ pre koňa alebo usurijského tigra.

Mám rád ťahať bezprízorných "polvigagrákov" (vzal si polovicu modrej viagri na podjebávanie) za chvost, ako "kočku za vocas", lebo vždy udriem klinček presne po hlavičke. Nerobí mi problém písať gramaticky správne v CZ jazyku, pretože do svojich 12-rokov som vyrastal a navštevoval v Liberci dochádzku ZŠ, lebo obaja moji zákonní rodičia sú pôvodom Česi. Absolventi Vysokého Učení technického v Prahe s ukončeným rigorózo VŠ štúdiom z pred r.1948.

Pekné linky s obrázkami na ubytovne nemých tvárí:
https://zveromil.sk/clanok/10-neuveritelnych-domcekov-pre-psy.html

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru