Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhradní vůz

Dobrý den,chtěl bych se zeptat, paní do mě nabourala nedala mě přednost,všechno jsme vyřídily nahlásily a ted jen čekám na likvidátora.
Auto potřebuji na pracovní cesty,já mám havarijní pojištění,jenže když za to může paní tak nevím jestli mám nárok na náhradní auto.
Můžu vyžadovat náhradní auto po její pojišťovně nebo na to nemám nárok?
mám žádat u likvidátora nebo pojišťovny?
díky za rychlou odpověď. (ještě jsem nikdy neboural tak nevím jak postupovat,díky za ohleduplnost)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uplatni si svoje nároky na základe svojej havarijnej poistky. Máš nárok na všetko v zmysle tvojej po… nový
ok 09.10.2017 21:40
ok
Pokud je vina 100% na druhé straně a vy jste poškozený, máte jasný nárok na náhradní vůz a to bez ja… poslední
Schizo 10.10.2017 11:01
Schizo

Uplatni si svoje nároky na základe svojej havarijnej poistky. Máš nárok na všetko v zmysle tvojej poisťovacej zmluvy. Nezáleží na poistke protistrany, to vyrieši tvoja poisťovňa bez toho, aby ťa tam osobne zainteresovávala.

Pokud je vina 100% na druhé straně a vy jste poškozený, máte jasný nárok na náhradní vůz a to bez jakéhokoliv dodatku ve vaší smlouvě, zkrátka pokud nejste viník a vůz potřebujete, klidně si sjednejte náhradní vůz a využívejte ho do doby, než pojišťovna viníka věc vyřeší k vaší spokojenosti.

Sám jsem řešil stejnou situaci 1.4.2015 a ne, nejedná se o apríl...
Při cestě do práce mi jeden doveda přejel do protisměru a čelně jsme se střetli..auto na sračku, vyváznul jsem bez škrábance .
Pojišťovna viníka Česká pojišťovna ,mne upozorňovala, že pokud si vyžádám náhradní vůz, zaplatím jej !! Zavolal jsem na nehoda.cz, vše mi vysvětlili, auto hned druhý den přistavili a to bylo z Plzně a já jsem z východních čech !

Auto jsem užíval 10 dní, tedy do té doby, než mi pojišťovna viníka vyplatila zůstatkovou cenu, poté jsem vůz vrátil ( vycházelo to na pátek a pro auto si přijeli až v pondělí opět ke mě domů, paráda ) Poplatek za půjčení zaslali pojišťovně viníka, bylo to 7 800 kč, já, ani moje pojišťovna neplatila ani korunu !
Takže nejen, že jsem měl čím jezdit do práce, ale ještě si pojišťovna pohnula, protože jim běželo půjčovné . Jediné co jsem platil byl proježděný benzín :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru