Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výměná displeje

Dobrý den na telefonu SONY mi při pádu praskl displej který jsem nechal vyměnit za 2900 kč po čtyřech měsících mi přestal reagovat v místě příjmu hovoru šel jsem to reklamovat kde mi telefon opravovali a ti mi řekli že musím dát nový displej na vlastní náklady proto že je na něj záruka jen tři měsíce nevíte jak je to podle práva děkuji

Předmět Autor Datum
Záruka na výrobek je přesně taková, jakou na ni dá prodejce v době prodeje. Tedy klidně jen 3 měsíce…
Araneus84 07.11.2017 16:53
Araneus84
Tato věta je správně "Pokud se vada na výrobku projeví do 6 měsíců, musí prodejce prokázat, že na ně…
Třinec 08.11.2017 15:59
Třinec
Di ty brepto. Záruka na finálny tovar je 24 mesiacov. Nevzťahuje sa na komponent (súčiastku) menený… nový
Nuda 09.11.2017 06:46
Nuda
Ty, jakožto slovák, znáš český Nový občanský zákoník? Dost věcí se tam měnilo. Opět se sereš do věcí… nový
Prasak 09.11.2017 07:30
Prasak
No tak nám sem hoď prosím citaci zákona, o který své tvrzení opíráš. Já se opírám o toto: Práva z v… nový
Araneus84 09.11.2017 14:26
Araneus84
podla cz inovovaného občanského zákonníka platia v podstate dve veci,pokial na potvrdení/paragone o… poslední
audax 10.11.2017 08:06
audax

Záruka na výrobek je přesně taková, jakou na ni dá prodejce v době prodeje. Tedy klidně jen 3 měsíce. Máte nakupovat displeje nejen dle ceny, ale i dle délky záruky, která je na ně poskytována.

Pokud se vada na výrobku projeví do 6 měsíců, musí prodejce prokázat, že na něm nebyla od začátku. To se ale vás netýká, pokud jste prodejci sám řekl, že displej přestal právně fungovat až po těch 4 měsících.

Di ty brepto.

Záruka na finálny tovar je 24 mesiacov. Nevzťahuje sa na komponent (súčiastku) menený v servise.

Iné by bolo, ak by mal v 24 mesačnej záruke tovar, pri ktorom sa objavila vada nespôsobená nepozorným zaobchádzaním užívateľa.

No tak nám sem hoď prosím citaci zákona, o který své tvrzení opíráš.

Já se opírám o toto:
Práva z vadného plnění
§ 2165
(1) Kupující je oprávněn uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době dvaceti čtyř měsíců od převzetí.
(2) Je-li na prodávané věci, na jejím obalu, v návodu připojenému k věci nebo v reklamě v souladu s jinými právními předpisy uvedena doba, po kterou lze věc použít, použijí se ustanovení o záruce za jakost.

Odstavec (2) jasně říká, že prodávající může dát na prodávaný produkt libovolně dlouhou záruku, pokud ji jasně deklaruje předem a toto jeho ustanovení má přednost před odstavcem (1)

podla cz inovovaného občanského zákonníka platia v podstate dve veci,pokial na potvrdení/paragone o prevedenej oprave nieje citovaný paragraf 654 občianskeho zákonníka s vysvetlením,platí aj pre opravu záručná doba 24 mesiacov na opravu,pokial tam tá klauzula uvedená je,môže si servis nárokovať na 3-mesačnú záručnú dobu na prácu /materiál/súčiastku,ktorá bola použitá pri oprave.....to už je čisto záležitosť servisu,aké potvrdenia alebo paragony vydá zákazníkovi po alebo pri prevedení opravy,pokial bez citácie paragrafu 654,tak má zákazník plné právo vyžadovať 24 mesačnú záruku na opravu a servis nemôže zákazníka tohto práva zbaviť dodatočne nejakou neskoršou úpravou ich potvrdení/paragonov etc,pre zákazníka je podstatné aké papiere dostal od servisu pri jeho konkrétnej oprave ,toto sa týka aj záručných aj mimozáručných opráv,pokial tam neuvedie servis paragraf 654 ,zákazníkovi vzniká nárok na 24 mesačnú záručnú dobu na prevedenú opravu.......ešte doplnok,pokial vznikne nárok na 24 mesačnú záruku opravy,táto záruka nepredlžuje záruku na celý výrobok,len na náhradnú súčiastku ktoá bola predmetom záručnej/mimozáručnej opravy....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru