Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proces udělení akreditace pro poskytování certifikačních služeb 2017

To je zajímavá otázka, řekl bych, že příliš obecná. Asi by to chtělo upřesnit.

Ve firmě, kde jsem měl to potěšení pracovat, jsem se o tuhle problematiku trochu otřel. Asi jde hlavně o to, jaké oblasti se ty certifikáty budou týkat, pro koho ty vámi vydávané certifikáty budou a kdo je bude uznávat.

Třeba EZÚ vydává certifikáty v oblasti elektriky. Ale když jsem s nimi tehdy jednal, prý jejich certifikáty neuznávali v zemi kde zítra znamená již včera. Že bylo potřeba, aby odborníci odtamtud u nich udělali audit, ale jim se nevyplatilo do toho strkat ty prachy.

Nebo jsem slyšel o firmě co vydává nějaké certifikáty, ale v diskusích zaznívaly názory, že tyhle certifikáty nemají ani cenu toho papíru co jsou na něm vytištěné.

Případně se ke mně dostala veselá historka z natáčení:
Firma co jsem v ní pracoval byla akreditovaná pro vydávání certifikátů zahraničnímu zákazníkovi. Zahraniční zákazník u té firmy dělal opakované audity, když jsme prošli, dostali jsme glejt se třemi podpisy a třemi razítky.
Jiná firma tu akreditaci chtěla získat taky, ale měla problém, že dva auditory co měli příslušná razítka a podpisová oprávnění mohla získat, ale ten třetí zrovna seděl za korupci.

Vašemu konání Boží požehnání.

:beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny