Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proces udělení akreditace pro poskytování certifikačních služeb 2017

Potřebuji vědět co říkají současné zákony o procesu udělení akreditace pro poskytování certifikačních služeb.

Na internetu jsem našel pouze Zákon č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu - ZDE - v tomto zákoně přímo existují sekce týkající se akreditace - např. sekce § 9 Akreditace, § 10 Podmínky udělení akreditace pro poskytování certifikačních služeb nebo sekce § 10a Podmínky pro rozšíření služeb akreditovaného poskytovatele certifikačních služeb.

Problémem je, že tento zákon byl prý zrušen k 6. září 2016, s účinností zákona č. 297/2016 Sb. Kvůli tomu jsem si tedy vyhledal současné znění toho nového zákona č. 297/2016 Sb. - ZDE - v tomto novém zákonu jsem však nenašel ani jednu zmíňku o procesu udělení akreditace pro poskytování certifikačních služeb, jak tomu bylo v tom starším zákoně.

Můžete mi prosím říci co tedy v roce 2017 říkají zákony o procesu udělení akreditace pro poskytování certifikačních služeb? Poprosil bych o odkaz na dané znění sekce zákona, které vymezuje proces udělení akreditace pro poskytování certifikačních služeb.

Děkuji

Předmět Autor Datum
To je zajímavá otázka, řekl bych, že příliš obecná. Asi by to chtělo upřesnit. Ve firmě, kde jsem m…
Yarda 19.11.2017 08:04
Yarda
Zákon č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu nebol zrušený kompletne,niektoré jeho ustanovenia pla… poslední
audax 19.11.2017 13:56
audax

To je zajímavá otázka, řekl bych, že příliš obecná. Asi by to chtělo upřesnit.

Ve firmě, kde jsem měl to potěšení pracovat, jsem se o tuhle problematiku trochu otřel. Asi jde hlavně o to, jaké oblasti se ty certifikáty budou týkat, pro koho ty vámi vydávané certifikáty budou a kdo je bude uznávat.

Třeba EZÚ vydává certifikáty v oblasti elektriky. Ale když jsem s nimi tehdy jednal, prý jejich certifikáty neuznávali v zemi kde zítra znamená již včera. Že bylo potřeba, aby odborníci odtamtud u nich udělali audit, ale jim se nevyplatilo do toho strkat ty prachy.

Nebo jsem slyšel o firmě co vydává nějaké certifikáty, ale v diskusích zaznívaly názory, že tyhle certifikáty nemají ani cenu toho papíru co jsou na něm vytištěné.

Případně se ke mně dostala veselá historka z natáčení:
Firma co jsem v ní pracoval byla akreditovaná pro vydávání certifikátů zahraničnímu zákazníkovi. Zahraniční zákazník u té firmy dělal opakované audity, když jsme prošli, dostali jsme glejt se třemi podpisy a třemi razítky.
Jiná firma tu akreditaci chtěla získat taky, ale měla problém, že dva auditory co měli příslušná razítka a podpisová oprávnění mohla získat, ale ten třetí zrovna seděl za korupci.

Vašemu konání Boží požehnání.

:beer:

Zákon č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu nebol zrušený kompletne,niektoré jeho ustanovenia platia aj naďalej,treba si prečítať prechodné ustanovenia nového zákona č.297/2016 Sb.,ktorý ponecháva tie záležitosti,ktoré neboli upravené v novom zákone v platnosti,takže de facto doplňuje starý zákon a inovuje časti starého zákona,ktoré boli zrušené a prepracované v novom zákone,takže celý proces udelenia akreditácie pre poskytovanie certifikačných služieb zostáva v platnosti podla zákona č.227/2000 Sb......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru