Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neporusuje Kaktus nejaky zakon?

Zdar,

napadla me takova vec.

Neporusuje mobilni operator mujKaktus vlastneny T-Mobilem nejaky zakon v telekomunikacich, kdyz na sluzbe dostupne jen pro nektere obcany CR nabizi zvyhodnene volani?

Stve me proste, ze nemame vsichni stejne rovne podminky. :-/

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pokial kaktus zverejňuje zvýhodnené služby len na facebooku,neporušuje žiadny zákon,je to rovnako,ak…
audax 24.11.2017 22:14
audax
Opet, uz to pisu v diskuzi po pate, Facebook neni sluzba pusobici v ramci ceske legislativy, takze h…
RedMaX 25.11.2017 08:00
RedMaX
ze kdyz hospodskej odmitl nalit pivo cikanovi, soud hostinskeho odsoudil To není tak úplně pravda.… nový
Wikan 25.11.2017 09:18
Wikan
Kaktus přece nedělí zákazníky na muže a ženy, ale na "členy klubu" a "nečleny". Nejen že musíš mít ú… nový
Potkan007 25.11.2017 13:30
Potkan007
Mam domaci vezeni, tak to asi nejak resi ceske pravo. U tech lekaru uz je to zajimavejsi, ale porad… nový
RedMaX 25.11.2017 17:28
RedMaX
Můžou si svoje služby nabízet, kde jen chtějí. nový
Wikan 25.11.2017 18:14
Wikan
znovu a opakovane si nepochopil,že to,že sa nemôžeš dostať k nejakej bonusovej ponuke kaktusu nespôs… nový
audax 03.12.2017 12:34
audax
Rodiče mi zakazují,tj.blokují přístup na Facebook a tím omezují moje právo se podívat na ten Kaktus.… nový
Karel04 03.12.2017 14:05
Karel04
Já jako laik bych ti poradil pouze to, že kde není žalobce tam není ani soudce. Ale pokud to není je… nový
Kazadim 05.12.2017 12:57
Kazadim
Jako z hrobu zakazují internet. V čem je problém? Fecbook ti nejde vůbec, nebo se ti nejde přihlásit… poslední
Volf 05.12.2017 16:56
Volf

pokial kaktus zverejňuje zvýhodnené služby len na facebooku,neporušuje žiadny zákon,je to rovnako,ako ked nejaký obchod dá zlavy len na určitý tovar,nikto ho nemôže nútiť aby dal zlavu na veškerý tovar,ktorý predáva napr. z dôvodu,že dal zlavy iba na tovar,ktorý ja momentálne nepotrebujem a tým ma obmedzuje a znemožňuje mi výhodný nákup zlacneného tovaru....................
pokial Ti facebook neumožňuje prístup,on je na vine tomu,že nemáš prístup k zvýhodneným službám kaktusu,žaluj facebook ked chceš,kaktus nemôže ovplyvniť to,aby Ti facebook umožnil prístup,Ty môžeš žalovať facebook,že Ti odmieta poskytovať služby bez nejakého vážneho dôvodu,pokial ten dôvod neexistuje.........

Opet, uz to pisu v diskuzi po pate, Facebook neni sluzba pusobici v ramci ceske legislativy, takze ho zalovat nemohu. Kaktus je sluzba pusobici v ceskem pravnim radu a vychazim z teze, ze kdyz hospodskej odmitl nalit pivo cikanovi, soud hostinskeho odsoudil. Me Facebook povazuje za jakehosi cikana a odmita mi pristup, proto se domnivam, ze by sluzby pusobici na Facebooku v ramci ceskeho prava mely nabizet stejne podminky takovym zpusobem, aby se k nim mohli dostat vsichni obcane CR.
Jinymi slovy, pokud obchod da slevu na urcite zbozi, musi umoznit vsem obcanum CR, aby si to zbozi mohli koupit. Nemuze obchod rict, ze ve sleve to maji napriklad jen muzi a zeny maji platit dvojnasobek, to by hned byl obchod u soudu a prohral by.

ze kdyz hospodskej odmitl nalit pivo cikanovi, soud hostinskeho odsoudil

To není tak úplně pravda. Pokud by to udělal jenom z toho důvodu, že je cikán, tak nejspíš ano. Pokud by to bylo ale třeba z důvodu, že se tam den před tím opil a popral se, tak je to zcela v porádku.

pokud obchod da slevu na urcite zbozi, musi umoznit vsem obcanum CR, aby si to zbozi mohli koupit

To rozhodně nemusí. Marketingové akce zaměřené jenom na určité skupiny obyvatel jsou naprosto běžné.

Kaktus přece nedělí zákazníky na muže a ženy, ale na "členy klubu" a "nečleny". Nejen že musíš mít účet, ještě musíš kliknout, že chceš Kaktus sledovat, aby ti to hlásilo jejich příspěvky. Ty jsi stále nepochopil, že to je z jejich strany bonus, ne smluvní závazek. Obchod rozhodne o slevě pro členy věrnostního klubu, do něj můžeš svobodně vstoupit. Přijdeš k pokladně a ukážeš kartičku = máš slevu, nebo přijdeš k pokladně a řekneš, že kartičku nemáš = zaplatíš víc. Že tě facebook blokuje není problém Kaktusu. Když Tesco zlevní jogurt, nemůžeš je soudit jen proto, že máš domácí vězení a nemáš se jak dostat do obchodu, abys zjistil, že je v akci.
Není to tak dávno, co nějaká automobilka rozesílala reklamy, že v případě nákupu nového vozu nabízí lékařům 10 % z ceníku dolů. Jen proto, že jsi neměl možnost studovat i když jsi chtěl a proto nejsi lékař, takže zaplatíš víc, porušují zákon?

Mam domaci vezeni, tak to asi nejak resi ceske pravo. U tech lekaru uz je to zajimavejsi, ale porad jaky nemohl studovat? Kdo chce, tak muze, ale ja nemuzu na Facebook a zadnej soud, na kterej se muzu obratit, nedonuti Facebook, aby me tam vzali. A o to mi jde, nemuzu se soudit s Facebookem, ale mohl bych se soudit s Kaktusem. Ja preci chapu, ze tu situaci asi nepredpokladali, ale jedinni ji mohou vyresit, kdyz to nebudou nabizet jen na Facebooku, ale i na sluzbe dostupne v CR pro vsechny obcany, kteri by meli zajem.

znovu a opakovane si nepochopil,že to,že sa nemôžeš dostať k nejakej bonusovej ponuke kaktusu nespôsobuje kaktus,ale facebook,ktorý Ti z nejakého dôvodu neumožňuje prístup,to nieje chyba kaktusu ale facebooku,kaktus takisto neporušuje zákon tým,že poskytuje nejakú bonusovú ponuku vybranej skupine ludí,k bežnej ponuke nepotrebuješ členstvo v nejakej vybranej skupine,potrebuješ ho k bonusovej ponuke a bonusová ponuka nieje nárokovatelná,je to ponuka bonusová..............facebook je ten,kto ti blokuje prístup,kaktus Ti žiaden prístup neblokuje,nemôžeš žalovať kaktus,že ti prístup k jeho ponuke blokuje facebook,to je nezmysel,kaktus nezodpovedá za funkčnosť facebooku a takisto nieje povinný poskytovať bonusové ponuky každému,to už by neboli bonusové ponuky,to by si mohol rovnako žalovať rôzne banky,poisťovne že poskytujú ponuky len svojim klientom a nie všetkým občanom bez rozdielu,takisto by si mohol žalovať hotely,dovolenkové rezorty,že do hotelovej sauny,bazénu majú prístup len ubytovaní hostia konkrétneho rezortu a nie každý návštevník hotelovej reštaurácie bez rozdielu etc.......v prvom rade by si mal riešiť,keď už niečo riešiť chceš,to,prečo Ťa facebook blokuje v prístupe k jeho službám a následne že Ti tým bráni využívať služby a ponuky iných,ktoré sú dostupné len na facebooku.....to že niekto ponúka určité veci len na facebooku,je každého vec,nieje to nič protizákonné......

Já jako laik bych ti poradil pouze to, že kde není žalobce tam není ani soudce. Ale pokud to není jen nějaký trolling, tak se se ti na to mohu zeptat známého, jestli by o tom nevěděl něco víc. Odstraněn odkaz na koumáka Otu. (karel) je koumák na obchodní právo, takže o tom bude vědět určitě něco víc. Každopádně by to zřejmě chtělo trochu rozvést.

Jako z hrobu zakazují internet.
V čem je problém?
Fecbook ti nejde vůbec, nebo se ti nejde přihlásit nebo registrovat?
Akce na dobíječku se ukazuje jen přihlášeným ?
Stále platí rada č.1 dívat se na mujkaktus.cz nebo rada č.2 najít si holku nebo rada.3 přejít od kaktusu k ou tů

Jinak poslední dobou mám pocit, že nějak švindlují s datem publikováním (datumů )příspěvků o dobíječce. Že později se zobrazí, že příspěvek byl vydaný dříve (tahle věta možná vejde do češtinářského věšníku) - – myslím, že facebook tuto funkci možňuje, nastavit, datum u příspěvku starší, než doba zveřejnění.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru