Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trestná sadzba pri ohováraní

Moja otázka znie takto, aký trest by mi hrozil keby som urobil stránku o nesolventných spoločnostiach s ktorými som sa v živote stretol? S tým že každá spoločnosť s tých troch nesolventných si udržuje solventnosť tak že maže, negatívne príspevky svojich nespokojných zákazníkov a vytvára miesto nich falošné pozitívne príspevky a reklamy na svojej stránke. Na prvú z nich čakám asi v januári to už budú dva roky čo čakám na odpoveď z obchodnej inšpekcie, ktorá ma ešte ani nekontaktovala.

Předmět Autor Datum
Pokud svá tvrzení budeš moct dokázat, tak žádný trest nehrozí. nový
Wikan 27.11.2017 18:45
Wikan
Dokázať je to problém, technik tvrdil že som otváral počítať a že sám som všetko vybral, hajzel. Čo… nový
TomasD 29.11.2017 12:14
TomasD
Jestli píšeš obchodní inspekci o ulitce a nesolventnosti, třeba jsou z toho ti inspektoři zmatení. nový
karel 29.11.2017 12:20
karel
Udržování solventnosti mazáním příspěvků si nedokážu představit, co si vlastně pod tím výrazem předs… nový
karel 27.11.2017 18:48
karel
Na vôbec nejakú odpoveď odchodnej inšpekcie na môj podnet, už čakám viac ako dva roky, vo veci Focus… nový
TomasD 27.11.2017 19:03
TomasD
-už čakám viac ako dva roky, vo veci Focus Computers -Rok na môj podnet vo veci internetovému obchod… poslední
Karel04 29.11.2017 14:27
Karel04
trestná sadzba pri ohováraní a zverejnení nepravdivých informácií môže byť potrestané okrem finančný… nový
audax 27.11.2017 20:48
audax
Ešte by sa mohlo jednať v prípade zverejnených údajov pred viac, ako troma cudzími a nestrannými oso… nový
Nuda 28.11.2017 19:47
Nuda

Dokázať je to problém, technik tvrdil že som otváral počítať a že sám som všetko vybral, hajzel. Čo však je pravda, je že počítač som odniesol v originálnej krabici, dokonca zabalený v originálnom sáčku. Počítač sa mi vrátili zablatený, teda bedňa bola zablatená, už od samého začiatku som videl podľa farby že zdroj je vymenený za nižšiu verziu rozdiel v cene je že táto verzia stála 420 €,- kým ten čo mi vymenili stál 650 €,- rozdiel je teda 230 €,-. S počítača vzali prinajmenšom originálne chaldiče Ramky ak nie, vymenili celé ramky za nejaké staré bez chladičov. Mal som externú ulitku, ktorá detekuje zmenu hardware a tá mi oznámila v logu že HDD je vymenený, ulitka v sebe uloží ID hardware v logu sa líšilo predošle ID disku od terajšieho ID disku. Chýbala jedna karta, nepoužíval som ju ale aj tak od chvíle čo som počítač kúpil bola mojim majetkom. Niesom si istý ani grafickou kartou lebo ulitka síce nič nehlásila ale na grafickej karte mám nalepenú nejakú cenovku a pred tým som nemal. Proste katastrofa a obchodná inšpekcia sa mi ešte stále neozvala, oficiálne podanie podnetu som odoslal presne 5.9.2016.

Na vôbec nejakú odpoveď odchodnej inšpekcie na môj podnet, už čakám viac ako dva roky, vo veci Focus Computers. Rok na môj podnet vo veci internetovému obchodu izmael.eu a pri poslednej spoločnosti zvažujem či sa vôbec oplatí poslať nejaký podnet, podľa mňa vzhľadom na predošle veci je to len škoda atramentu s tlačiarne a kancelárského papiera.

-už čakám viac ako dva roky, vo veci Focus Computers
-Rok na môj podnet vo veci internetovému obchodu izmael.eu
-Na prvú z nich čakám asi v januári to už budú dva roky čo čakám na odpoveď
-oficiálne podanie podnetu som odoslal presne 5.9.2016

Máš toho udávání(moderně tedy zasílání podnětů) opravdu hodně,já bych to asi nestíhal.
Ještě že ta inspekce nereaguje a neodpovídá,to bys s tím měl pak práce mnohem víc.:-)
A pokud máš pocit,že jsi byl okradený o 230 €,měl ses hned obrátit na policii.

Ešte by sa mohlo jednať v prípade zverejnených údajov pred viac, ako troma cudzími a nestrannými osobami o tr.činy; Krivého obvinenia, Výtržníctva a Ohovárania, spôsobené v jednočinnom súbehu, aby toho nebolo málo s úmyslom privodiť bezúhonným osobám spoločenskú ujmu v ich náročnom zamestnaní, pred širokou verejnosťou, doma, v sladkom, spokojnom rodinnom živote, s úhrnným trestom do ôsmych rokov nepodmienečne.

Pravda, osmičku by fásol ak by dotyčný páchateľ ohovoril nejakého justičného, fašistického, predurčeného SVK talármafiána, degenerovaného prokurátora či policajný hnoj kvaseného boľševickou mafiou grázlov eštébákov na PF ÚK prípadne v známom indiánskom Údolí Dutých hláv akadémie PZ SR.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru