Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nájemní smlouva na určito

Dobrý den, mám otázku.

Bydlím v nájmu, podepsal jsem nájemni smlouvu na určitou dobu (1 rok ). Ve smlouvě stoji že končí třemi způsoby. a) výpovědi, b) dohodou, c) uplynutím doby

Smlouva končí 30.11. 2017

Když budu chtít k tomu datu odejít, bude to bez problémů? Nebo mě muže vzít majitel kauci a například se vymluvit že jsem mu to nedal vědět 2 měsíce předem... nebo něco jiného.

Děkuji za odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to složitější, páč ještě je situace, že budete pokračovat v nájmu dále bez smlouvy, která se apod…
milan.cukrar 28.11.2017 06:36
milan.cukrar
Osobne to robím pri nájomnom na dobu určitú spôsobom, že k nájomnej zmluve dám nájomcovi porád, ako…
Nuda 28.11.2017 10:42
Nuda
Určite to máte vše ošetřené papíry, ale to jste ještě nenarazil na šikovnějšího nájemníka, jak jste… poslední
milan.cukrar 28.11.2017 16:06
milan.cukrar

Je to složitější, páč ještě je situace, že budete pokračovat v nájmu dále bez smlouvy, která se apodle zákona prodlouž o další období, nejdéle však 2 roky. Osobně to dělám tak, že nájemníka připomenu, že nájem končí k tomu datu, a že byt musí vrátit ve stavu......
Aby Vám zadržel kauci, na to nemá právo, jen kvůli tomu, že jste mu neřekl něco, co on dobře ví.
Slušnost ale velí, vždy se domluvit a předejít sporům.

Osobne to robím pri nájomnom na dobu určitú spôsobom, že k nájomnej zmluve dám nájomcovi porád, ako bonus, podpísať v.r. "Dohodu o skončení nájmu bytu" podľa § 710 ods. 1) Občianskeho zákona, v ktorej sú uvedené podmienky presne na deň, hodinu, minútu a sekundu, kedy musí byt vypratať v stave v akom ho prenajal v opačnom prípade bude násilím s jeho majetkom vykopaný na ulicu bez náhradného ubytovania alebo predĺženia nájomnej zmluvy. Byty prenajímam výhradne bez zariadenia kvôli pohodliu s inventárom. Akurát je priestor v čase podpísania zmluvy zachytený na digitálnom nosiči v ultra hd kvalite s vysokým rozlíšením detailov s ksichtom a muskulatúrou nájomcu pohybujúceho sa v tomto priestore.

Ak som s nájomcom spokojný zmluva sa môže včas uzatvoriť nová s detto podmienkami na dobu určitú.

Objavili sa chytráci z radov nájomcov v rokoch 90-tych, ktorí vec násilného vypratania za účasti mojich "hrubokrkých" kamarátov a prizvanej štátnej polície, (ktorú na mňa zavolal parazit nájomca), dotlačili až pred súd, ale nájomcove neúspešné žaloby nemali šancu, súd ich od stola zamietol bez možnosti odvolania.

"Papier" a nepriestrelné zmluvy nepustia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru