Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hrozí nějaký postih za publikaci vtipných obrázků s obličeji lidí na FB?

Súd by akceptoval civilnú žalobu jedine v prípade, (ak by tvoj okruh z ktorého bol na základe verejne známej IP adresy založený profil s doplňujúcimi, zverejnenými informáciami na FB či inej sociálnej sieti), ak by bolo poškodené jej dobré meno. Ak si robíte prču so zamestnancov, karikujete, parodujete ich ksichty či kriplíte muskulatúru fyzických osôb, s takouto žalobou na demokratickom súde firma neuspeje, lebo sa nejedná o poškodzovanie jej dobrého mena v rámci procesného postavenia spoločnosti na konkurenčnom trhu.

Najprv by musela poškodená spoločnosť pred súdom dokázať na základe súdom menovaného znalca z odboru optoelktroniky a IT technológií, že stránka na FB bola založená konkrétnou fyzickou osobou s označením IP adresy registrovanej u konkrétneho providera na základe identifikačných nacionálií, r.č., mena, tr.pobytu, s vyznačením štátneho občianstva skutočného páchateľa. Nie je to také jednoduché, aby mala žaloba všetky náležitosti akceptovateľné súdom pred prijatím návrhu bez toho, aby súd žalobu zamietol od stola než by začal konať.

Ak sa cítia poškodení zamestnanci, môžu sa obrátiť individuálne na civilné súdy.

Určite by sa OĆTK (PZ ČR) s takouto hovadinou nezaoberal, iba by vec postúpil vecne príslušnej obci na prerokovanie priestupku proti občianskemu spolunažívaniu, ak by "shledal" protispoločenské jednanie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny