Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hrozí nějaký postih za publikaci vtipných obrázků s obličeji lidí na FB?

Obec by měla mít ke zveřejnění souhlas → podobně jako by
např. školky a školy měly mít ke zveřejnění fotek a videí z různých akcí souhlas rodičů.

Já si to nedokážu představit. Obec se má ptát všech obyvatel naší dědiny? Na různých akcích jsou stovky lidí... to není možné. Dtto škola, třeba takový sportovní den. Jeden rodič bude píp a souhlas nedá, škola bude fotky ze soutěží či nástupu (kde je klidně stovka děcek) retušovat?

Já třeba filmuji každým rokem krojové průvody během místních hodů a dávám pak na YT. Nikdy mě nenapadlo se někoho ptát a ani tak činit nemíním. Mám tisíce a tisíce zhlédnutí, žádnou negativní reakci, tak usuzuji, že naši lidi jsou normální...

Já vím, že takové zákony jsou - a že bude hůř - ale je to podle mě nebetyčná kravina. Pikantní je, že následně o podobném prudičovi na internetu lze zjistit (a jinde, třeba telefonicky na úřadech) i to, co by určitě nechtěl... třeba z katastru nemovitostí, insolvenčního rejstříku, různých registrů typu Solus... ani nemusí jít o profláklý Facebook.

Ale hrozně mi vadí případný dopad na rodinu zloděje (např. na jeho děti)…
Jasně, že na ně měl myslet především pachatel. Ale jak by k tomu ty děti přišly?

Nemám takový názor. Taková dehonestace pachatele je naprosto oprávněná, třeba si dá příště pokoj. Vždyť je to jedno - kdyby byl dopaden, stejně to budou všichni kolem vědět a šířit. To jako bychom neměli potrestat třeba chudáka znásilňovače, co jeho děti, když pána zakutrujeme do pasy? Jak by se provádělo "hledání pachatele" v TV? Co když má také děti?

Mně se naopak líbilo, když za socialismu hrozilo každému dopadenému zloději v naší sámošce, že bude pěkně vylepen ve vitrínce. Kvůli ostudě si to každý sakramentsky rozmyslel. Dnes máme demokracii, tak vykutálení rodiče posílají krást své nezletilé fakany, pohoda, klídek, nikomu se nic nestane, manko zaplatí zaměstnanci obchodu..

To je bohužel trend západní demokracie. Slušní jsou buzerováni, darebáci mají jen práva a poškozeným je nasr… víte co.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny