Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hrozí nějaký postih za publikaci vtipných obrázků s obličeji lidí na FB?

Dobrý den, mám takové menší dilema.
Chodil jsem cca před dvěma měsíci na brigádu do nejmenované firmy. Z důvodů neproplácení výplat a špatného chování proti mně jsem odešel.
Firmu jsem nějak neřešil, jen jsem řekl, že už nepříjdu, tak se rušila smlouva a konec. Samozřejmě, že se to dozvěděli i kamarádi a tak. No a jednoho kamaráda napadlo vytvořit na FB stránku "Děláme si srandu z (název firmy)", do které dával vtipně upravené obrázky vedoucích a zaměstnanců firmy, které našel na google obrázkách nebo Facebooku. Dnes ráno mi psala mamka, že jí přišel od firmy email, ve kterém vyhrožovali, že na nás pošlou právníky a dají nás k soudu pokud ihned tu stránku nesmažeme. Mamka jim teda napsala, že my s tou stránkou nemáme nic společného a tak. Z firmy odepsali, že je to nezajímá, že nás dají k soudu a vyhrožovali.
Chci se tedy zeptat, jak se proti tomuto bránit, když my s tou stránkou nemáme nic společného. Jsem typ člověka, který se vyhýbá problémům, nerozumím ani moc zákonům, takže by mě i zajímalo, jaký by byl případný postih pro kamaráda.
Nechci takhle před Vánoci řešit "kraviny", za které nemohu.

Ještě se omlouvám, pokud jsem zařadil téma do špatné sekce. Díky předem za odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny