Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přepis-plna moc

Zdravim,
pán z Prahy s ma odemne kupovat auto, evidencku udelam normálně na spz,ale jak je to s tou plnou moci? Kdyz mu dam plnou moc at si to v Praze prepise a on tak neučiní co se bude dit? Chce si dojet mezi svatkama,ale úřad bude zavřený. Diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Něco podobného teď prožívám já, akorát z druhé strany. Koupil jsem auto ve slušném stavu a podle pro… nový
Ertil 17.12.2017 18:49
Ertil
Bych to vrátil. Nepřevýší generálka cenu co jsi zaplatil ? nový
kozakl 18.12.2017 07:33
kozakl
To nejspíš převýší, auto bych si rád nechal, známý mechanik mi řekl, že se dělání generálky určitě n… nový
Ertil 18.12.2017 09:42
Ertil
V prípade, ak spíšeš nepriestrelnú zmluvu v zmysle Obč.zákonníka (s vyznačením presného dátumu, času… nový
Nuda 18.12.2017 08:39
Nuda
Zase nejaký pako, neznalý platných a účinných zákonov s podmienkami explicitne uvedených v predajnej… nový
Nuda 18.12.2017 12:35
Nuda
Je mnoho vlastníků, kteří litují, že dali plnou moc, a již nemají šanci přepsat vozidlo. Pak se budo… nový
milan.cukrar 19.12.2017 06:30
milan.cukrar
Ať dá kupující plnou moc tobě a přepiš to v registru ty. poslední
osobne 19.12.2017 20:46
osobne

Něco podobného teď prožívám já, akorát z druhé strany.
Koupil jsem auto ve slušném stavu a podle prodejce bez závad. Na otázku, kolik žere oleje mi řekl že litr na 10000km(po výměnu). Což by bylo ok.
Ale hned jen cestou domů mi to sežralo na těch 150km asi 1,5l/oleje. Takže motor na výměnu......
Uvidím jak se k tomu prodávající postaví, zda se domluvíme a přispěje nějakou korunu na opravu nebo ne.... Nějak se soudit kvůli ojetému autu nebudu, ale nějaká fér domluva na přispění na opravu by byla vhodná.

To nejspíš převýší, auto bych si rád nechal, známý mechanik mi řekl, že se dělání generálky určitě nevyplatí a spíš sehnat jiný motor z vrakoviště a vyměnit jej. Slušný motor s malým nájezdem se dá sehnat prý za 8000kč a výmění mi to za 4000kč. Snad od prodávajícího dostanu alespoň 5000kč jako příspěvek na opravu jinak se pokusím auto vrátit.

V prípade, ak spíšeš nepriestrelnú zmluvu v zmysle Obč.zákonníka (s vyznačením presného dátumu, času, hodiny, minúty a sec. o fyzickom prevzatí vozidla kupujúcim s odovzdaním kľúčikov od vozidla, nadobúdacích listín a dokladov, malého technického preukazu) s verifikovaním podpisov zúčastnených strán pred notárom alebo na obecnom úrade, uvedieš presné lehoty, termín, do kedy je povinný vykonať kupujúci zmeny o prehlásení a prihlásení vozidla na miestne a vecne príslušnom inšpektoráte, prípadne u poisťovni, máš v ruke nepriestrelný doklad účinný a akceptovateľný pred štátnymi orgánmi alebo pred súdom s tým meritórnym záverom, že nenesieš zodpovednosť za vzniknuté škody alebo nenesieš objektívnu zodpovednosť v prípade spôsobenia priestupku proti cestným vyhláškam za platenie pokuty. Článok o prípadných škodách spôsobených kupujúcim s ostatnou zodpovednosťou je velice dôležité zmluvne zakomponovať - v zmluve vypichnúť.

Takto detailne spracovanú zmluvu, obohatenú ako bonus na mieru ušitými článkami, ako aj vyšperkovanými bodmi, si môžeš "uklohniť" doma na kolene, nemusí do veci cpať sosák advokát s rigorózo VŠ právnickým vzdelaním. Zmluva podľa Obč. zákonníka v platnom znení, ak má správnu formu, je jasná, zrozumiteľná, neodporuje zákonom ani dobrým mravom, je spísaná v kodifikovanom, úradnom jazyku, bude po jej predložení akceptovateľná pred všetkými štátnymi orgánmi od dňa jej podpisu pred úradnými osobami.

Všeobecné šablóny zmlúv o predaji vozidiel a hnuteľných vecí je na nete habadej.

Zase nejaký pako, neznalý platných a účinných zákonov s podmienkami explicitne uvedených v predajnej zmluve, fest a o dušu mínuskuje. Podobne, ako fízli z radov milicionárskych udavačov na striktne vyárendovanom zive.cz. Určite bude pôvodca z radov administrátorov tejto rubriky.

Len hlbokú prču si z vás robiť, sťa by na darknete, kdesi hlboko v siedmom leveli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru