Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výkon trestu po odsúdení

Zdravím, chcem sa spýtať, keď má na súde odsúdia za prečin na napr. 4roky odňatia slobody, tak idem sedieť hneď zo súdu alebo som ešte prepustený domov a potom mi príde, že mám ísť vtedy a vtedy na výkon trestu? Ďakujem za odpovede.

Předmět Autor Datum
b/ je správně nový
jirka44 21.12.2017 09:08
jirka44
Za prečiny (tj. do 5-rokov nepodmienečne) si počkáš na nástup výkonu doma po vyhlásení rozsudku prvo… poslední
Nuda 22.12.2017 18:00
Nuda

Za prečiny (tj. do 5-rokov nepodmienečne) si počkáš na nástup výkonu doma po vyhlásení rozsudku prvostupňového súdu, lebo je tu zákonná možnosť tvojho podania odvolania na nadriadený krajský súd. Tiež môže podať odvolanie proti uloženému trestu dozorný prokurátor (v prospech, ale hlavne v tvoj neprospech do hornej hranice 60 mesiacov).

Záleží hlavne od pokynu a nálady prvostupňového sudcu, možno skončíš s putami zabásnutý s nástupom ihneď zo súdnej miestnosti. Radšej si zober na súd hygienu, zubnú kefku, pastu, plnú igelitku laskominiek a dobrôt, a v kešeni šušne v eurách určené na nákupy v miestnej predajni lahôdok, cukrárni a iných špecialít s hojnosťou širokého sortimentu, pravda, s vysoko bručiacou prirážkou. Tam SOI-ka ani iné kontrolné orgány určite nechodia, ako na hodiny klavíra.

Príklad: Ak si bol v podmienke, ktorú si porušil *páchaním, skončíš deportovaný s putami v prijímači v budove väzby do doby, než sa uvoľní flek vo výkone trestu, lebo basy sú precpaté muklami v I. NVS do švíku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru