Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokuta u MHD

ahoj. Mam tu prosim jeden mozna zvlastni a nehodici se dotaz ale zkusim to. Byl jsem dnes autem neco si zaridit do mesta a po vypnuti motoru jsem jiz nenastartoval. Musel jsem tedy auto nehat na parkovisti a jet domu salinou. Problem byl ten ze jsem si proste zapomnel koupit listek, hlava plna jinych veci a stalo se. A jako naschval hned po nastupu do saliny (super stesti ) me kontroloval revizor. Jedine co me v tu chvili napadlo byla mozna pekne volovina, a to ze jsem rekl ze u sebe nemam obcanku a nahlasil sve prave jmeno, prave bydliste ale naprosto jine nesouhlasejici datum narozeni. Ted otazka.. musim tuto pokutu platit kdyz je vystavena bez rodneho cisla a se spatnym datumem narozeni, ovsem s dobrym jmenem a bydlistem ? ... Vim ze se to nehodi a celkem se za sebe stydim ze jsem to udelal, ale proste to byla takova chvilkova reakce. Premyslim ze tam zajdu a pokutu zaplatim, ale zase pokud kvuli tomu datumu neni platna tak nemam duvod. Prosim vyhnete se urazkam, urcite kazdy z vas nekdy na cerno jel taky. Pokud nekdo vite, diky za odpoved.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mno je to "voljaké" divné. Žes nedal občanku občanku - se může stát, žes ji neměl (ikdyž měl). Divné…
tojezdenek 27.12.2017 11:02
tojezdenek
dekuji za odpoved. Ja nejsem zadnej zmetek kterej by neuměl zaplatit pokutu, ale momentalne ted pri…
td 27.12.2017 14:34
td
Nedá se dělat nic, protože jsi to nejel ty (ikdyž si to ty byl) - není to ověřeno z žádného oficieln… nový
tojezdenek 27.12.2017 15:09
tojezdenek
.. on rekl ze nebude volat policajty a jen mu to mam nadiktovat.. takže "za dobrotu na žebrotu" -… nový
orchidej 28.12.2017 10:02
orchidej
V kolika poradnách už jste se ptal a v kolika se ještě budete ptát? nový
ivzez 27.12.2017 16:16
ivzez
tak je jasne ze sem to vcera hromadne napsal na vice poraden protoze jsem nevedel ktere jsou aktivni… nový
td 27.12.2017 16:38
td
Nepřekáží. Jen mne zajímalo, co lidi vede k pokládání stejné otázky na různých místech. nový
ivzez 28.12.2017 05:15
ivzez
Některé poradny jsou aktivní až příliš, protože v nich jsou admini aktivní komunisté nový
Nosek velký 01.01.2018 13:13
Nosek velký
Neměl jsi tolik pít.Jdi se dospat a až vystřízlivíš,tak se zamysli nad tím,co jsi napsal.S politikou… poslední
Karel04 01.01.2018 15:03
Karel04

Mno je to "voljaké" divné.
Žes nedal občanku občanku - se může stát, žes ji neměl (ikdyž měl). Divné je to, že revizor bez ověření tvojí totožnosti tě nechal jít, protože si mohl nahlásit jakékoliv jméno - a jak by na tebe přišli?

Na stranu druhou - kdokoliv, kdo je chycen za černou jízdu a zná tě, by pak mohl nahlásit jméno tvoje, ikdyž s jakýmkoliv datem narození. Správný postup revizora by být měl - máš občanku? Vypíšu podle ní, ev. třeba jiného důvěryhodného dokladu. Nemáš? Opíšu, cos mi nadiktoval a dám k ověření policajtovi.

Nejednou jsem takhle šel na služebnu a nechával dotyčného prověřit (kdysi jsem revizorem býval). Pro zajímavost se stalo - klučina cca 11let mi do papírů "nabulíkoval" vymyšlené jméno i datum narození, policajt to kontroloval se záznamy v pc a přišlo se na to, že klučina lhal. Policajt ho vzal za roh, dal mu facana, kluk se rozbulil a pak šlo všechno hladce.

Podle mých zkušeností - jak jsem psal výše: kdokoliv, kdo je chycen za černou jízdu a zná tě, by pak mohl nahlásit jméno tvoje, ikdyž s jakýmkoliv datem narození - a budeš platit všechno a všem? Ověřeno nic nebylo a je to tvrzení proti tvrzení. Tedy asi tak - snad jsem pomohl. 8-)

P.S.: To nenabádám k tomu, abys platil, či nikoliv, jen komentuji, jak se věci mají.

dekuji za odpoved. Ja nejsem zadnej zmetek kterej by neuměl zaplatit pokutu, ale momentalne ted pri penezich nejsem hlavne kvuli tomu autu a tolik penez ? 800 kc za to ze sem jel 4 zastavky a zapomnel si koupit listek ktery stoji 15 kc ? hrozna vydridusina.. on rekl ze nebude volat policajty a jen mu to mam nadiktovat.. takze kdyz jste byl driv revizor tak narovinu : kdyz sedi na pokute moje jmeno i moje adresa trvaleho bydliste ale je tam chybne datum narozeni a neni tam vubec rodne cislo, co s tim na MHD budou delat.. ?

Nedá se dělat nic, protože jsi to nejel ty (ikdyž si to ty byl) - není to ověřeno z žádného oficielního zdroje - OP, pas, policejní databáze. Pak, jak jsem řekl, je to tvrzení proti tvrzení. At dokážou, že pokuta patří tobě, když i datum narození je špatně? Se přece mohl kdokoliv hlásit tvým jménem. Ale to jsem už uvedl výše - komunál to může jenom hodit do popelnice, jako nevymahatelné. A i kdyby k soudu došlo, nemají čím doložit, žes to byl skutečně ty sám - a soud projedou.

.. on rekl ze nebude volat policajty a jen mu to mam nadiktovat..

takže "za dobrotu na žebrotu" - až se na to přijde, bude mít malér. Pak se divme, že jsou revizoři nekompromisní.

Ja nejsem zadnej zmetek kterej by neuměl zaplatit pokutu

Skutečně ? Tak (si) to dokažte ... !

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru