Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Anonym - křivé obvinění z úplatků

Dobrý den, jsem poživatelem ID stupně 2. Teď už tedy stupně 1. Byl jsem předvolán před OSSZ na základě anonymního udání, které kromě klasické špíny udájného simulování(které bych okamžitě přešel) obsahovala také křivé obvinění ze soustavného uplácení několika lékařů. Toto již považuji za velmi vážné obvinění, které nelze jen tak přejít, protože se netýká jen mě. Anonym ovšem nebyl tak úplný anonym, protože věděl veškeré údaje o mě, a ve svém vyznání řekl určité údaje, které zná jen pár mých příbuzných nebo se týkají přímo jejich života(vyprávění o tom proč oni důchod nedostali). Jsem proto přesvědčen, že to byl někdo z nich.. Id mi byl snížen ze stupně 2 na stupeň 1, i když paní doktorka říkala. že to nemá žádnou souvislost s tím anonymem, že vycházela pouze z aktualizovaných zpráv o mém zdravotním stavu a říkala abych to neřešil, že bych si mohl ještě ublížit.. Mě ani tak nevadí že mi snížili stupeň, to beru tak že tam sedí neovlivnitelní odborníci, ale vadí mě to křivé obvinění toho anonymu..

Proto jsem se chtěl poradit, zda zajít na policii, jestli to má cenu atd.. Nebo zda třeba mezi podezřelými schválně rozšířit fámu, že jsem na policii jíž byl a podle rukopisu a otisků je vypátrání pachatele již blízko.( což vím že je celkem nesmysl, ale ti podezřelí nejsou valného IQ, věřím že by byli schopni se pak i přiznat, jen aby dostali menší trest )
Další možnost je nechat to úplně plavat, ale to se mi moc nechce z principu, že takovéhle skutky by měli být potrestány a ze společnosti vymýceny.. Nejsem vůbec proti údání na pravdivém základě, to v žádném případě ne, ale tohle je křivé obvinění.

A na závěr jsem se chtěl zeptat, zda kdyby čistě náhodou došlo k přiznání pachatele nebo jeho odhalení, co mu za tohle jednání může přesně hrozit? Děkuji za přečtení problému a navrhnuté rady..

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny