Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Oprávněná osoba

Zdravím,

je oprávněná osoba i manželka vlastníka bytu, který je její manžel? Jinak tedy - může manželka někomu odhlásit trvalý pobyt i přesto, že je v katastru nemovitostí zapsán jen její manžel? Přechází právo na ni, nebo toho člověka musí odhlásit pouze ten manžel?

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Výhradne majiteľ 1/1-ny z celku nehnuteľnosti zapísaný am blok v LV príslušným katastrom, môže odhlá…
Ahasver Chamachir 29.01.2018 14:02
Ahasver Chamachir
Nemůže.
Wikan 29.01.2018 14:02
Wikan
Super, díky za odpověď. Ještě podobná otázka. Když má někdo trvalý pobyt na základě nájedmní smlouv…
vc 30.01.2018 22:29
vc
Nic se neprodluzuje. Trvalý pobyt tam bude mít, dokud nebude změněn. poslední
Wikan 30.01.2018 22:36
Wikan

Výhradne majiteľ 1/1-ny z celku nehnuteľnosti zapísaný am blok v LV príslušným katastrom, môže odhlásiť alebo prihlásiť k trvalému, dokonca iba k prechodnému pobytu tretiu, cudziu osobu, či napríklad aj blízku osobu v I.. II. III., rade.

Ochrana vlastníka daná zákonmi a ústavou je tu z dôvodu, aby nevznikol vlastníkovi v chalupe chovný chliev pozliepaný z rodinných príslušníkov či bezdomovcov a spol. Detto v obrátenom garde, bez súhlasu majiteľa nie je možné odhlásiť kohokoľvek z pobytu lebo by sa stal bezďákom, na obtiaž obci.

Jedine plnomocenstvo overené notárom ustanovené k tomuto konkrétnemu právnemu úkonu oprávňuje vykonať zápis na príslušnej ohlasovni pobytov.

Super, díky za odpověď.

Ještě podobná otázka. Když má někdo trvalý pobyt na základě nájedmní smlouvy, kterou má na dobu určitou, ten trvalý pobyt je taky pouze na dobu určitou a musí se pak třeba předkládat prodloužení (i když je ústní), nebo tam má trvalý pobyt dokud si ho sám nepřehlásí nebo ho majitel neodhlásí?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru