Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co následuje po doručení trestního příkazu

Proti Tr.rozkazu sa dá podať v zákonnej lehote "Odpor" po fyzickom prevzatí Tr.rozkazu (musí byť prevzatý osobne alebo poštou s podpisom na vrátenke).

Tr.rozkaz nespadá pod Občianske právo v civilnom-občiansko-právnom spore "o náhradu vzniknutej škody".

Poškodený subjekt v prípade, ak nadobudne Tr.rozkaz právoplatnosť a vykonateľnosť, je nútený z vlastnej vôle domáhať sa v novom občianskom spore, podaním civilnej žaloby (návrhu) na súd o náhradu spôsobenej škody (materiálnej a imateriálnej) od konkrétneho páchateľa. K tejto úspešnej žalobe poškodený priloží Tr.rozkaz, ako podporný "adhézny" dôkaz o skutočnosti, že páchateľ bol štátnym orgánom - OČTK, zistený a právoplatne odsúdený. Dôkaznú povinnosť už nemusí súdu preukazovať (výsluchy svedkov, apod.), iba musí zdôvodniť presne vyčíslenú výšku škody, ktorá mu tr.činom vznikla a ktorú si v návrhu uplatňuje.

Ak poškodený nepreukáže súdu na základe relevantných listín výšku škody, súd môže žalobu zamietnuť v celom rozsahu. V prípade imateriálnej, morálnej škody v tomto ľudovodemokratickom bordeli sa súdy moc neangažujú, takúto škodu neuznávajú. Iba velice neochotne a výhradne spriazneným osobám s touto eštébákmi prešpikovanou, boľševikmi naštepenou, zločineckou talármafiou. Predsa nie sme v U.S.A., kde sa uplatňuje kapitalistické common law, tj. angloamerické právo, prípadne anglosaské právo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny