Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uznání dluhu - na co dát pozor

Dobrý den, obracím se na Vaši právní poradnu ohledně Uznání dluhu. Jedná se mi o to, že jeden z mých "starších" dlužníků, kterého jsem přiměl konečně k jednání se "probral". Dle slovního ujednání před svědkem mi má v pátek uznat jeho dluh. Tento dotaz píši z toho důvodu, že bych se rád zeptal co si mám při uznání dluhu hlídat. Nevím přesně jak svůj dotaz vyjádřit, avšak z minulosti mám např. negativní zkušenost se směnkou na které nebylo napsáno bez protestu atd ... . Takže jak nejlépe formulovat dotaz - na co dát pozor, aby uznání dluhu bylo platné a nezpochybnitelné.

Předmět Autor Datum
zadejte do vyhledávače "uznání dluhu vzor" a nabídne vám spoustu odkazů nebo "uznání dluhu a dohoda… nový
orchidej 22.02.2018 09:28
orchidej
No hlavně v těch vzorech pozor na ty různé dodatky dole o řešení různými předvyplněnými advokáty a z… nový
Karel04 22.02.2018 09:42
Karel04
Ústní uznání dluhu nebrat, jedině písemně. A při sepisování si dejte pozor na češtinu: Dlužník má př… nový
ivzez 23.02.2018 01:15
ivzez
Opět souhlas Ivez, hlavně musí být pro případný soud slovní spojení "co do důvodu i výše". Toto spoj… poslední
milan.cukrar 23.02.2018 06:29
milan.cukrar

No hlavně v těch vzorech pozor na ty různé dodatky dole o řešení různými předvyplněnými advokáty a zejména odměny pro ně.
Prostě čistý vzor se všemi údaji,dohodě o splacení,případně splátkovém kalendáři a poznámce,že při prodlení vše padá a zbytek dluhu je pak splatný ihned.Nechat podepsat,lépe i se svědkem a nejlépe dotyčného dotáhnout přímo k nějakému notáři,který dohodu zkontroluje a ověří i podpis.Jestli jde o větší dluh,za těch pár stovek notáři to stojí.A hlavně z toho bude mít dlužník větší respekt,než když to podepíšete někde v hospodě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru