Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jméno na zvonku

Zdravím,

řeším takovou banalitu. Nechávám si poslat dopis, nicméně nemám své jméno uvedené na zvonku a zároveň zcela určitě nebudu v době doručení doma. Jak se tedy k tomu dopisu nakonec dostanu? Předpokládám, že pokud mě nezastihnou, tak dopis skončí na poště, ale jak mám vědět na které? Jedná se o střed Brna.

Předem děkuji za odpověď a taky se omlouvám, pokud to sem nepatří.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na dopisy jsou poštovní schránky, tam se dávají dopisy. Pokud dopis není doporučený, pošťák zvonit n… nový
Prasak 06.03.2018 10:30
Prasak
Schránku asi taky nemáš označenou, to bys sem asi napsal. Proč si vlastně necháváš posílat dopisy, k… nový
Yarda 06.03.2018 11:25
Yarda
Toto neznáš ? nový
forestek 06.03.2018 11:37
forestek
Tohle mne taky napadlo. Pokud autor dotazu z nějakého mně nepochopitelného důvodu na baráku nemá stá… poslední
Yarda 06.03.2018 14:44
Yarda
Pokud ten dopis půjde doporučeně a opravdu nemáš ani schránku na vhození oznámení,tak to oznámení an… nový
Karel04 06.03.2018 12:25
Karel04

Na dopisy jsou poštovní schránky, tam se dávají dopisy. Pokud dopis není doporučený, pošťák zvonit nebude. Když nebudete doma, vhodí pošťák do schránky lístek s oznámením, na které poště bude dopis uložen a lze jej tam osobně vyzvednout.

Schránku asi taky nemáš označenou, to bys sem asi napsal. Proč si vlastně necháváš posílat dopisy, když není, kam je doručit? Nemůžeš se domluvit s nějakým sousedem, že dopisy pro tebe bude pošťák házet do jeho schránky - třeba na adrese bude Josef Novák (to je jméno co má soused na schránce) pro pana Novotného (to je tvé jméno, aby Novačka ten dopis neotevřela a dala ho tobě)? Nebo si dopisy nechávat posílat Poste Restante (nebo jak se to jmenuje, když máš schránku na poště a chodíš si ji tam vyzvedávat)?

Tohle mne taky napadlo. Pokud autor dotazu z nějakého mně nepochopitelného důvodu na baráku nemá stálou schránku, tak by si mohl nějakou lacinou koupit, nalepit na ni ceduli se svým jménem a přivázat na plot, vrata nebo někam kde by držela a po obdržení dopisu ji zase sundat.

Pokud ten dopis půjde doporučeně a opravdu nemáš ani schránku na vhození oznámení,tak to oznámení ani mít nemusíš,stačí zajít na poštu a oni to podle jména najdou.Ovšem je třeba zjistit tu správnou poštu.To budou vědět sousedé,kam chodí pro uložené zásilky oni.Jestli je ten dopis obyčejný a nešlo ho doručit,tak ten nikdo hledat nebude,není sledovaný a tak se tyto nedoručitelné zásilky z celé republiky nějakou dobu skladují v centrální úložně v Brně a pak likvidují.Ale když jsi z Brna,tak by ho tam asi po osobní návštěvě mohli dohledat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru