Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace HDD

Ahojte všichni.
Rád bych se dozvěděl něco o reklamaci disku. Stalo se to sousedce, bohužel už nemá k tomu potřebnou dokumentaci, takže se to řešit nebude. V září 2015 si zakoupila ntb typu ACER. V listopadu roku 2016 se jí pokazil disk, tak to reklamovala. Byla úspěšná a disk jí vyměnili. V březnu tohoto roku za mnou došla, že jí ntb nefunguje. Po provedení diagnostiky jsme zjistili, že to je opět diskem. Má nárok na reklamaci (24 měsíců)? Kdyby se porouchalo něco jiného, tak je to asi jasné, ale tím že je nefuknční již jednou reklamovaný disk?
Protože neměla potřebnou dokumentaci, tak jsem se dal do opravy. Disk jsem vytáhnul a zkontroloval přes web výrobce. Nakonec jsem zjistil, že vyměněný disk pochází z roku 2011 a byl dodáván do ntb pro firmu ASUS. Je možné, že v servise tam dají to co se jim tam válí a nedávájí nový disk. Jak je na to pohlíženo z právní stránky? Oprava proběhla, všechno je OK?

Předmět Autor Datum
Pokud byl notebook opraven tak se záruka prodlužuje o dobu v servisu. Pokud byl vyměněn disk za jiný…
Debil 21.03.2018 10:33
Debil
Ahoj, díky za tak rachlou odpověď. Dokumentaci žádnou nemá (asi ji vyhodila). Taky jsem si myslel, ž…
stenly04 21.03.2018 10:46
stenly04
Záruka na vyměněný výrobek už bohužel od začátku znovu neběží.
Wikan 21.03.2018 11:11
Wikan
My však máme za to, že na vyměněné součástky běží od převzetí zcela nová záruční doba v délce 24 měs…
Debil 21.03.2018 15:30
Debil
Třeba mě po opravě části notebooků běžela 1 roční záruka na danou opravu (kterou jsem využil, notebo… poslední
chytrolíh 22.03.2018 13:09
chytrolíh

Pokud byl notebook opraven tak se záruka prodlužuje o dobu v servisu. Pokud byl vyměněn disk za jiný, změna ser. čísla tak na disk je nová 24 měs. záruka. Jaký disk tam dají to už je na nich, musí splňovat minimální parametry a vlastnosti jako disk který se pokazil. Pokud máte doklad o reklamaci a je tam uvedeno co se měnilo, disk S/N vyměněn za disk S/N tak je na disk záruka dva roky od te výměny. Pokud doklad nemáte, dobrovolně se asi nepřiznají. Pokud máte doklad a je tam napsáno oprava notebooku tak je pouze prodloužení o dobu co byl notebook v servisu.

Zdraví vás Debil

Ahoj,
díky za tak rachlou odpověď. Dokumentaci žádnou nemá (asi ji vyhodila). Taky jsem si myslel, že záruka na HDD bude opět 24 měsíců, jen jsem to nikde nemohl dohledat. V mém zájmu je teda mít co nejpodrobnější zprávu o reklamaci a o opravě. To je docela dobrá informace. Díky za odpověď.
Stenly

Třeba mě po opravě části notebooků běžela 1 roční záruka na danou opravu (kterou jsem využil, notebook opravili, ale přitom tam dojebali jinou věc), i když to to celkově přesáhlo celkovou NBD záruku. Ale řekl bych že to je nad rámec zákonné ráruky.

Spíš se mám podezření, jestli HDD nemůže být poškozen vlastní vinou, pokud se s tím třískalo. On to není SSD co?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru