Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškození zdraví - náhrada

Dobrý den,

svezu někoho na motocyklu. Nic se nestane, paráda, radost na obou stranách. :) Ale jak to v životě chodí, tak né vždy se zadaří.

Tedy svezu někoho na motocyklu a někde něco nevyjde. Počítejme s tím, že udělám chybu - tedy moje vina. Způsobím spolujezdci škodu na zdraví. Jaké jsou možné následné scénáře?

Pokud po mně nebude spolujezdec nic žádat, tak jeho léčení automaticky uhradí jeho pojišťovna nebo ty náklady bude pojišťovna požadovat po mně?

Pokud mně spolujezdec bude žalovat například o zhoršení uplatnění ve společnosti. Pomohla by přes svezením smlouva, že se zbavuje po mně žádat jakoukoliv finanční kompenzaci za způsobenou škodí na zdraví? Nebo i kdyby byla taková smlouva sepsána a podepsána, tak by mi to třeba před soudem stejně nepomohlo?

A co když například spoluzdce přímo usmrtím a bude po mně žádat odškodnění pozůstalí. Pomohla by ta smlouva, že po usedal na motocykl s vědomím si všech rizik?

Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak snad máš povinné ručení, ne?
Wikan 05.04.2018 19:13
Wikan
To mám. I všechny další náležitosti v pořádku. Ale povinné ručení hradí škodu jenom ostatním účastní…
idefix80 05.04.2018 19:19
idefix80
Existuje připojštění sedadel. I u dvoustopého vozidla. Pokud bude hrubá chyba u tebe,spolujezdec bud… poslední
kozakl 06.04.2018 16:43
kozakl

To mám. I všechny další náležitosti v pořádku. Ale povinné ručení hradí škodu jenom ostatním účastníkům silničního provozu. Nikoliv ovšem osádce vozidla.

Ještě mě napadlo si natočit prohlášení spolujezdce na kameru. Pravost takového důkazu by snad nikdo nezpochybňoval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru