Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odpovědnost za nemajetkovou újmu

"Existuje značné riziko vážného zranění nebo smrti..."

"...VĚDOMĚ, DOBROVOLNĚ A SVOBODNĚ PŘIJÍMÁM VŠECHNA TATO RIZIKA, ZNÁMÁ I NEZNÁMÁ, I POKUD VYPLÝVAJÍ Z NEDBALOSTI, JEDNÁNÍ ČI OPOMENUTÍ OSOB ZPROŠTĚNÝCH ODPOVĚDNOSTI"

"V maximálním možném rozsahu povoleném platnými zákony se jménem svým atd. navždy ZŘÍKÁM NÁROKŮ, ZPROŠŤUJI ODPOVĚDNOSTI A UPOUŠTÍM OD NÁROKŮ VŮČI Společnosti XY, A PŘÍSLUŠNÝM MAJITELŮM ČI PROVOZOVATELŮM MÍST KONÁNÍ atd. (dále jen souhrnně “Osoby zproštěné odpovědnosti”), V SOUVISLOSTI S JAKÝMIKOLIV SOUDNÍMI SPORY, NÁROKY ČI ZTRÁTAMI A JAKÝMIKOLIV ÚRAZY, INVALIDITOU, SMRTÍ NEBO ZTRÁTAMI ČI POŠKOZENÍM MAJETKU NEBO LIDSKÉHO ZDRAVÍ, A V SOUVISLOSTI S MOU ÚČASTÍ NA UDÁLOSTI, AŤ UŽ VYPLÝVAJÍ Z NEDBALOSTI NEBO NEÚMYSLNÉHO JEDNÁNÍ OSOB ZPROŠTĚNÝCH ODPOVĚDNOSTI NEBO JINÝCH PŘÍČIN."

Takže kvůli opomenutí nebo nedbalosti osoby zproštěné odpovědnosti např. zemřete nebo jste zraněn (život, zdraví) a vzdáte se předem jakýchkoliv nároků, které by z toho vyplývaly. Mně to nepřijde moc košér, ani že by to bylo podle nějakého zákona, jak píše kozakl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny