Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firma Karel Čapka Oskava, Rekonstrukce panelového bytu - koupelna, WC, kuchyň, chodba v plném rozsah

Po roku nám začali praskat sádrokartonové stropy foto 11 a 12, problém který jsem řešila hned zpočátku? Lze požadovat po firmě náklady spojené s odstraněním závad?

Po několikati letech jsem si chtěla splnit sen. Na doporučení jsem oslovila firmu, kde majitel mne ubezpečoval o kvalitně provedené práci. Otevřených živností měl šest, tedy odborník. Řádně se sepsala smlouva o dílo, složila se záloha, doložili se podklady k provedeným pracem. Po 14 dnech jsem se nestačila divit. V tu chvíli nevíte, jestli máte brečet nebo firmu okamžitě vyrazit. Požádala jsem je o odstranění závad. Oni požadovali další zálohu. Sdělila jsem, že 1/3 byla již složená a výsledek je katastrofální. Když jsem se vrátila domů z práce, zůstali mi na stole klíče a odvezl mnou zakoupený materiál - Geberit, žebřík ... Po telefonickém rozhovoru majitel dorazil s odcizeným materiálem. Vzhledem, že se jednalo o rekonstrukci v panelovém bytě, mělo přehled o aktivitách firmy více vlastníků. Těm neušlo, že firma není v té nejlepší formě. Kolikrát byl problém jet výtahem a nenadýchat. Na obědy docházeli do hospody, protože měli velikou žízeň. Práce jim šla od ruky, urvaný rám parapetu, ytongové příčky jako v Pise, provrtané panely do všech pokojů, prověšené sádrokartony uřezané na křivo, vodoinstalace, elektroinstalace, gegerit usazený na hmoždince obalené kartonem. Komplikace narůstali a jednoho rána praskl ventil u radiátoru. Ve čtyři ráno jsme stáli ve vařící vodě a snažili jsme škody minimalizovat. Vytíralo se čím se dalo. Teď se tomu směji, ale byla to noční můra. Vytopený čtyřpokojový byt. Samozřejmě naše pojistka se nedala využít, protože se jednalo o rekonstrukci. Majitel měl pojistku, která nám po třech měsících pokryla část nákladů. Obdrželi jsme za nové hydrostěrky, podlahy, havárii, nově udělané topenářské práce 35 000 Kč. Nová firma musela uvést byt dopořádku, tak aby se dal využívat k bydlení. Už jsme byli na úplně jiné částce, než byl dohodnutý rozpočet. Navíc byt nešlo řádně využívat po celou dobu rekonstrukce a jejich oprav.
Už nikdy nebudu důvěřivá a budu chtít vidět na vlastní oči práci odborníků. Vždyť v pořadu Splníme Váš sen dokážou během týdne udělat zázraky. Já se také ocitla ve zlém snu během dvou týdnů.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
... v pořadu Splníme Váš sen dokážou během týdne udělat zázraky .. nedokážou,to je taky iluze.Nesmíš…
kozakl 13.04.2018 07:43
kozakl
Já zažila na vlastní kůži pravý opak. V noci jsem se budila, jestli nám neteče voda, v bytě nesmrdí… nový
jmilarov 14.04.2018 12:11
jmilarov
Hmm, to se zrovna u vás proměnily ze solidní firmy s dobrými výsledky práce, jak jste si určitě zjiš…
Araneus84 13.04.2018 10:26
Araneus84
Dobrý den, firmu jsem si ověřovala přes internet. Opravdu jsem si našla, že má šest živností. Neměl… poslední
jmilarov 14.04.2018 13:20
jmilarov

Já zažila na vlastní kůži pravý opak. V noci jsem se budila, jestli nám neteče voda, v bytě nesmrdí elektrika, odpad jestli odtéká. Opravdu bych to raději viděla v nějakém pořadu. Na pořad se již nekoukám. Spíš si myslím, že by se dal režírovat nový pořad. Takových investorů, jako jsem dopadla já, je tu v našem státě určitě spousta.

Dobrý den, firmu jsem si ověřovala přes internet. Opravdu jsem si našla, že má šest živností. Neměl žádnou recenzi. Já osobně mu napsala první. Firmu mi doporučil známý. Pro jejich firmu upravovali terén - chodníky kolem bazénu. Jejich stránky nejsou nic moc, na e-mail mi poslal zhotovené koupelny. Sice to nebyl můj styl, ale práce vypadala dobře. Já mu zaslala plán bytu, požadavky, seznam zakoupeného materiálu. Na první návštěvu přišel ve smluvený termín a velice ochotně mi vysvětloval, co bude nutné řešit. Přeměřil si prostory. Na e-mail zaslal nacenění. Chtěl odsouhlasit, zdali s cenou a termínem souhlasím. Sepsala se smlouva o dílo a práce začaly. Je pravda, že jeho práci jsem na vlastní oči neviděla a nemluvila s jeho zákazníky. Možná jsem měla požadovat výkopové práce a ne rekonstrukci. Je problém napsat recenzi, když tato firma nemá možnost žádné zpětné vazby. Kamarádi z hospody rádi napíší novou recenzi za pivo. Já naletěla, vím to. Zvolila jsem špatnou firmu, která nemohla být nikdy dobrá. Elektrikáři, topenáři a instalatéři se drželi za hlavu, když prováděli opravy. Je to varování pro další, kteří naletí. Zdá se Vám, podle fotek, že se jedná o odborníka? Myslíte, že taková firma se bude prezentovat těmi to fotkami. Na základě podkladů ( smlouvy, faktury) mi byla zveřejněna recenze na nejřemeslníci https://nejremeslnici.nejzona.cz/reference/279076-rekonstrukce-paneloveho-bytu-koupelna-wc-kuchyn-chodba-v-plnem-rozsahu?csrc=provider

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru