Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odstúpenie od ubytovacej zmluvy

Zdravím,
koncom augusta minulého roku sme podpísali ubytovaciu zmluvu v Brne na dva roky, ktorej platnosť začala 18. septembra toho roku. 2-ročná viazanosť bola podmienka s ktorou sa nedalo hýbať a v tom čase sme si boli istý, že v Brne chceme ostať minimálne ďalšie dva roky. Momentálne sa nachádzame v situácií kde nemáme inú možnosť ako len vypovedať zmluvu pretože ako študenti posledného ročníka sa nám závažne zmenili plány. Dostali sme pracovné ponuky, ktoré nás zaväzujú presťahovať sa inam. Chcem sa spýtať ako sa dá zabrániť tomu aby nás ubytovateľ potrestal tým, že si nechá vratnú kauciu, ktorú sme mu zložili na začiatku trvania ubytovacej zmluvy a je v hodnote mesačného nájmu? Je možnosť vypovedať zo zmluvy bez následkov na základe nejakého paragrafu, ktorý to umožňuje aj napriek podpísaniu zmluvy na dobu určitú (2 roky)??

Ďakujem za každú jednu radu

Předmět Autor Datum
Místo vymýšlení důvodů, jak obejít uzavřenou smouvu by bylo lepší zkusit jednat s druhou stranou. Vý…
karel 18.05.2018 00:59
karel
Dakujem za reakciu ale asi ste nepochopili o co ide. Nejde o najomnu zmluvu. My sme uzatvorili zmluv…
ubidock 18.05.2018 11:48
ubidock
verim, ze aj s vasimmi ubytovatelmi sa da spojit ci uz telefonicky alebo pisomne a danu situaciu rie…
fallon 18.05.2018 11:50
fallon
Situaciu riesime priamo. Vcera sme mali rozhovor, ktory sa neniesol vo velmi pochopitelnej atmosfere…
ubidock 18.05.2018 11:55
ubidock
Ztrátu zisku po vás může ubytovatel požadovat. https://www.jaktak.cz/jak-na-smlouvu-o-ubytovani.html
karel 18.05.2018 12:49
karel
Ano, to viem. Ale zaujima ma ako to je s vratnou kauciou ktoru sme mu pri podpise zmluvy zlozili. Po… nový
ubidock 18.05.2018 14:19
ubidock
odpoved tu na poradni ti aj tak bude k hovnu. odporucam konzultovat danu vec priamo s pravnikom. poslední
fallon 18.05.2018 15:26
fallon

Dakujem za reakciu ale asi ste nepochopili o co ide. Nejde o najomnu zmluvu. My sme uzatvorili zmluvu ubytovaciu. Sme ubytovani, nie najomci. Preto chcem vediet aky je medzi tym rozdiel co sa tyka odstupenia od zmluvy. Nasi ubytovatelia uzatvaraju dlhodobe zmluvy (az 2 roky) co je pri ubytovacich zmluvach vysoko nestandardne.

Situaciu riesime priamo. Vcera sme mali rozhovor, ktory sa neniesol vo velmi pochopitelnej atmosfere. Majtel so spravkynou su nezhovievavi, vycitaju nam ze to sme urcite vedeli ze nebudeme 2 roky tam byvat a aj napriek tomu sme zmluvu podpisali. Komunikacia s nimi funguje velmi neefektivne. Telefony nezdvihaju a komunikuje sa len prostrednictvom listockov ktore si hadzeme pod dvere... lebo tak to tu funguje, nepytajte sa ma preco, tiez by som rad vedel.

Ano, to viem. Ale zaujima ma ako to je s vratnou kauciou ktoru sme mu pri podpise zmluvy zlozili. Pozadovat nahradu sposobenej skody predcasnym ukoncenim zmluvy je jedna vec ale nevratit vratnu kauciu na zaklade toho je vec druha. Je toto niekde v zakonniku upresnene? Chcem len vediet ci s tou kauciou mozeme nieco robit, ci na nu mame narok. Odtupenie od zmluvy sme majtelovi oznamili v trojmesacnom predstihu, ma kopec casu na to aby sa zariadil a aby si nasiel inych zaujemcov o ubytovanie. S tymto sme mu mimochodom chceli pomoct, navrhovali sme mu ze najdeme za seba nahradu tak aby prenho nevznikla ziadna skoda, ale to on odmieta...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru