Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Povinnost ze sluzebnosti

Dobry den,

potrebuji poradit. Muj tchan nam daroval dum,kde jsme nexhali udelat vecne bremeno. Tchan po case dostal infarkt,byl v komatu,po komatu z nej zustal lezak. Svagrova si ho vzala domu,my jsme navrhivali pecovatelsky dum,jelikoz mame tri male deti a nemuzeme se o nej starat. Nyni tchan trochu chodi,ale ma demenci,ruce v pest a sam se poradne neobslouzi v nicem a svagrova nyni chce,abychom si ho vzali domu,ale my to odmitame. Muze nam ho pravnicky nejak vratit do domu nebo ne? My se o nej starat nedokazeme.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Asi budu za vola, ale jako první mě napadlo vrátit tchánovi dar, aby jej mohl prodat a pomocí utržen…
Rumíček 16.07.2018 22:16
Rumíček
Asi nerozumíte slovu dar. Darem si nikdo nekupuje něčí život .... ani právně, ani morálně. V článku… nový
Araneus84 17.07.2018 13:17
Araneus84
Ano,dustojne u zajistit kvalitni peci v ustavu,kde bude mit potrebnou peci,kterou mu doma nikdo neda… poslední
Beata35 17.07.2018 17:30
Beata35

Asi budu za vola, ale jako první mě napadlo vrátit tchánovi dar, aby jej mohl prodat a pomocí utržených peněz prožít důstojné stáří.
Jinak vám dal dar a vy teď máte morální (nikoliv zákonnou) povinnost se o něj postarat. To je holt rub přijetí daru.

Asi nerozumíte slovu dar. Darem si nikdo nekupuje něčí život .... ani právně, ani morálně.
V článku výše se jasně píše, že se dotyčný neobejde bez cizí pomoci prakticky se vším. Co na tom přesně vidíte důstojného ? Ani kdyby měl dotyčný na účtu miliardy, tak slovo důstojné ve spojitosti s jeho osobou už zjevně nejde a nepůjde použít...
Přijde mi, že pisatel dotazu jasně napsal, že je schopen a ochoten zajistit pro něj pečovatelskou službu. To mi přijde důstojné více než dostatečně.

Ano,dustojne u zajistit kvalitni peci v ustavu,kde bude mit potrebnou peci,kterou mu doma nikdo neda,at se snazi sebe vice.. Jen bohuzel jsou taci,kteri i tak preferuji domaci peci a dokazi odsoudit druhe,ze ji nedokazi nebo nechteji poskytnout.. Ale to jsou vzdy ti,kterych se to netyka a nezazili osobne,jak vysilujici to je.
Dekuji vsem za rady,uvidime ja to vse dopadne ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru