Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Môžem požiadať súd o psychiatrické vyšetrenie vo veci trestnoprávneho skutku

Ahoj.
Iba v skratke, bol som odsúdený z trestného činu vo veci údajného závažného rozširovania inkriminovaných fotografií a v pondelok 13.8.2018 sa mám dostaviť na výsluch ako obvinený. (>>>) Môžem požiadať súd alebo konkrétne PO o vykonaní psychiatrického vyšetrenia (proste či som neni náhodou dajaký ma*or s prepáčením, či to nemám v hlave domotané, nakoľko môj otec má problém s psychikou a liečil sa v ústave, či z toho nemám aj ja dačo v sebe). Nebudem hovoriť o čo presne sa jedná (moja vec) ale je to pre mňa absurdita, že som mal spáchať taký trestný čin cez sociálne média... Chcel by som sa dať vyšetriť, ešte pred tým, ako by som šiel k druhému výsluchu. Človek proste nemusí vedieť, či je zdravý alebo nie, a ja to chcem zistiť a nehanbím sa za to. Každý sme iný, inak vychovaný... Chcem Vás poprosiť, ak sa tomu rozumiete, vedeli by ste mi poradiť ako by som mohol k tomu dospieť?
Vopred ďakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak si sa sám, dobrovoľne priznal k skutku, máš smolu. Prvostupňový ľudovodemokratický súd ťa zrejme…
Nuda 29.07.2018 07:01
Nuda
Prvy raz som bol vypovedat v Januari tohto roka, kde som plne spolupracoval s policajtmi. Vypovedal…
help123 29.07.2018 10:43
help123
som plne spolupracoval s policajtmi. Vypovedal som bez advokata, no hovoril som iba pravdu začni si…
villo 29.07.2018 10:49
villo
Aj ked to som prvy krat vypovedal ako svedok? A nie ako obzalovany... Az teraz idem ako obzalovany.…
help123 29.07.2018 22:29
help123
normálny postup je, že si najmeš advokáta a ten ti všetko vysvetlí. Už si tam bol raz sám a skončil…
villo 30.07.2018 13:47
villo
Bol som sa poradit s advokatom. Vravel, ze preukazat vinu skrz pouzitia internetu (soc.medii) je dos…
help123 07.08.2018 11:10
help123
hlavne si nenapisal, ako policia k danym foto prisla. urcite ta musela udat ta osoba ktorej si foto… nový
fallon 08.08.2018 12:11
fallon
Tebe asi nedocvaklo,že policajtom stačí rovnaká fotka v Tvojich zariadeniach,rovnaká fotka u mladist… nový
audax 07.08.2018 21:02
audax
Ale je tazko, kto konkretne odoslal tie subory, presne nevie nikto. Je to zlozite. Nie? nový
help123 10.08.2018 00:20
help123
Takže nikdo neví, kdo něco poslal a ty sháníš papír na hlavu. poslední
karel 10.08.2018 00:25
karel

Ak si sa sám, dobrovoľne priznal k skutku, máš smolu. Prvostupňový ľudovodemokratický súd ťa zrejme v Tr.rozkaze uznal vinným.Stalo sa tak bez znaleckého posudku.

Píšeš, že si bol odsúdený, potom, že si predvolaný ako obvinený (neuvádzaš k akému orgánu sa máš dostaviť v pondelok 13.8.2018). Či sa jedná o prípravné konanie, alebo iba orientačný výsluch pri ktorom OČTK iba tápa, sňorí, čuchá, komu by vec prišila, na čie meno by vystavili meritórne obvinenie. Tebe chýba základné právne povedomie. Počnúc zvládnutia čl. Ústavy SR, od ktorého zákona sa procesne, ako strom, odvíjajú ostatné zákony a vykonávacie vyhlášky (Tr.zákon č. 300/2005 Z.z., Tr.poriadok 301/2005 Z.z. a nasl.)

Ak sa dostavíš na výsluch k fízlom, polož im otázku:

Som obvinený?
Som zadržaný?

Počkaj, čo z nich vypadne. Radšej mlč a k ničomu sa bez advokáta nevyjadruj. Ako ryba.

Lebo ak si obvinený, je ti štát povinný ex offo prideliť bezplatne advokáta.

Ak nie si obvinený ani zadržaný, drž papuľu. Nesmie z teba vypadnúť ani ceknutie.

Nech ti fízli z úradnej povinnosti dokážu vinu, ty nie si povinný vyviňovať sa vopred. (Dokazovať svoju nevinu).

Ak sa jedná iba o výsluch, môžeš do zápisnice uviesť, že žiadaš o vyšetrenie svojho zdravotného stavu, čím sa ale otvorene priznáš k spáchaniu skutku. Jasne vymaľuješ fízlom cestu o tvojej vine.

Ak si bol odsúdený, môžeš v zákonnej lehote namietať v odvolaní ak si bol už odsúdený pri hlavnom pojednávaní vykonaný na detto OS, že v tvojom prípade súd pochybil, lebo nevykonal znalecký posudok z odboru lekára (dvaja MUDr.), tj. psychiatrický posudok s posúdením zdravotného stavu v čase spáchania skutku. (Máš to márne, ale za pokus v písomnom odôvodnení odvolania proti tr.rozkazu I. súdu to stojí).

Len by širokú verejnosť zaujímalo meritum veci. Ako, na základe akých relevantných dôkazov OĆTK v obvinení, prokurátor v obžalobe dospel k záverečnej skutočnosti doloženej na súd, že si skutok cestou digitálneho, nezabezpečeného, neautorizovaného, neošetreného ZEP-om, spáchal zrovna ty z ktorého ťa uznal súd vinným?

Jedine, že si sa sám, dobrovoľne, bez nátlaku zo strany vyťažovacích orgánov priznal (bitka, mlátenie pendrekmi v CPZ v pokľaku po pätách, apod. boľševické pamlsky) s tým, že ti fízli nabulíkali vetu: Priznanie je poľahčujúca okolnosť. Aby si týmto fízlovským zdegenerovancom a spol. reťazca uľahčil ich prácu v prípade dokazovania viny z ich strany. Lebo dokázať niekomu vinu v prípade nezabezpečenej elektronickej komunikácie je sakra umenie, na ktoré fízli nemajú kapacity, závity, potenciál, IQ. Však sú to potomkovia milicionárskej, zdegenerovanej, eštébáckej, tupej lúzy vykoteného na svet zo sprostého semena, justičnú, skomunizovanú, skorupovanú, eštébákmi naštepenú talármadiu JUDr. magorov z tohoto hniezda, nevynímajúc.

Prvy raz som bol vypovedat v Januari tohto roka, kde som plne spolupracoval s policajtmi. Vypovedal som bez advokata, no hovoril som iba pravdu. Odkazal som sa na to, ze absolutne neviem o tom, co sa stalo, ze je vylucene, ze som to bol ja. Odovzdal som im PC aj smartfon a oni ho poalali na forenzne. Cakal som az doteraz. Prisiel hruby lajster papierov o obvinení, ze maju dokazy, ze v mojom PC a smartfone sa nachadzali tieto inkriminovane fotografie, z ktorych som mal udajne jednu poslat istej mladistvej osobe cez facebook ????? To by som musel byt aky magor. Napisali, ze v ten den IP adresa sedela s mojim koncovim zariadenim (mam dynamicky pridelovanu IP adresu, nie staticku). Problem je, ze som dumal a mozno to cele spochybil, pretoze v PC ani smartfone som nepouzival ziaden antivirus, mal som zosynchronyzovane ulozisko so smartfonom (cize ulozene veci na cloude sa mi zobrazovali na oboch zariadeniach), potom este som mal nezabezpecenu wifi siet (z dovodu toho ze ma nechcelo pustit k nastaveniu routra, zrejme bol pokazeny no k tomu som dosiel aj niekedy koncom maja, takze sa mi mohol niekto hravo pripojit a narobit sarapatu, potom este som si spomenul, ze cez VPN server som si v skole nastavoval moji domacku IP adresu (fungoval som akoby vzdialene na mojej IP adrese v skole) kde som normalne vyuzival internet. Este ma napadlo, ze PC som mal 2x v oprave kvoli poruche pevneho disku a kvoli spadnutiu windowsu. Neviem, ci by to malo nejaku rolu, lebo na mojom PC som sa striedaj ja a mamina (sledovanje filmov,stahovanie filmov,hier a pod.) a nakolni mamina nie je dostatocne oboznamena s pracou na PC sa mohlo stat ze daco omylom stiahla...No a potom tu je este jedna vec. Doma som vyuzival program, ktory sme vyuzivali aj v skole. Robil som si doma projekty,nacrty a pod.v PC, ktore som si prenasal na USB. Viackrat som si ho zabudop v skole a viem akych ludi som tam stretaval. V skole je asi spolu 100 pc, kde som ich vystriedal cca 20 za 4 roky. USB som stale nosieval zo sebou a kazdy den som si nahraval USB do pocitaca, cize som si tam mohol aj nieco priniest a vobec som o tom netusil. Policajti neuviedli v lajstriku o uznani viny, ze som to bud stahoval z internetu alebo som sa nejake nedopatrane k tomu dosta, povazujem to za nedoriesene s 0% vypovednou hodnotou. Je skola, ze internetovy poskytovatel mi nema ako dat vypis z prehliadania nakolko neuchovavaju ziaden zaznam (chcel som to predlozit ako dokazny material ze som nic a nikde nestahoval). A keby nemaju jak zistit, odkial sa tie veci v mojom PC a smartfone zobrali, nebude ib postacovat iba to, ze daco nasli a ze som daco zdielal osobe na FB, co povazujem za debilizmus, akoby som bol nejaky magor s IQ hupaceho konicka. Urcite nechcem stravit 3 az 8 rokov za takuto nevyriesenu a nedopatranu vec.

Bol som sa poradit s advokatom. Vravel, ze preukazat vinu skrz pouzitia internetu (soc.medii) je dost zlozite. Aj ked mi udajne nieco nasli v PC a smartfone je tazko preukazat, ci som to stiahol/zalohoval/zverejnil prave ja. Nakolko proti mne vzniesli obvinenie a zacali trestne stihanie som zvedavy co bude dalej...

Tebe asi nedocvaklo,že policajtom stačí rovnaká fotka v Tvojich zariadeniach,rovnaká fotka u mladistvej osoby,presne časovo pridelená IP adresa Tvojho koncového zariadenia,získaná od ISP rovnaká ako v zariadení,ktoré v ten istý deň a čas odoslalo dotyčnú fotku mladistvej osobe,logované prihlásenie na facebook,ktoré obsahuje hodinu,deň,zariadenie ,operačný systém,užívatelské konto a presne logovaná aktivita na facebooku a presne logovaná aktivita u ISP,to všetko polícia dostane do rúk,na to stačí aj IQ policajného vlčáka,aby si to dali dokopy....a hneď je z potenciálneho svedka obvinený......takže sa skôr postaraj o najlepšieho právnika,akého si môžeš dovoliť,ktorý to dokáže nejako na súde spochybniť,to ťažko uhráš na konanie v nepríčetnosti,psychovyšetrenie si môžeš dohodnúť a zaplatiť aj sám,k tomu nepotrebuješ ani výmenný lístok od všeobecného lekára,ani odporúčanie súdu....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru