Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Časté výpadky elektriky.

Dobrý deň,

chcel by som sa opýtať či môžem žalovať elektráreň (resp. či to má zmysel, a aké sú šance na výhru na súde) ak takmer každý deň mám výpadky elektriky, často len krátke pár minútové, občas ale aj hodinové. Často mi vypadne elektrina napr. na 5 minút, potom to pár minút ide potom zase elektrika nejde, a furt dokolečka. Keď som nahlásil poruchu (už 3x), tak to opravia, pár dní to ide normálne a potom zase po starom, opakujú sa stejné výpadky. Deje sa ro na celej ulici. Aké mám možnosti ako postupovať? Je možné vysúdiť odškodné? Už si totiž pripadám že nežijem v 30 tisícovom meste, ale niekde v jaskyni.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Odškodné (uplatnenia) by si musel preukázať na súde voči konkrétnu, zodpovednému vinníkovi (právny s… nový
Nuda 13.08.2018 09:14
Nuda
Zjisti si z jakého důvodu ty výpadky jsou. Zda je dostatečně silné trafo, či je to špatnou distribuč… nový
nerady 16.08.2018 21:37
nerady
Neplnění smlouvy podle mne není důvodem k podání trestního oznámení. Snad k odstoupení od smlouvy, k… poslední
ivzez 18.08.2018 00:27
ivzez

Odškodné (uplatnenia) by si musel preukázať na súde voči konkrétnu, zodpovednému vinníkovi (právny subjekt IČO, fyzická osoba), že sa ti stala auzgerechnet nejaká presne vyčísliteľná materiálna, prípadne imateriálna škoda na majetku alebo na zdraví výpadkom energie s presným označením roku, dňa, hodiny minúty a sec. Samozrejme úspešný žalobný návrh musí byť ošetrený znaleckým posudkom z odboru.

Nemáš šancu, čo ak je za týmto javom samotný prírodný živel v kompetencii Stvoriteľa, múúdrej matky prírody bez právnej zodpovednosti?: Ošklivý Zemetras, drvivý Kameňožrút zelený, baba Jaga na metle, americké, kapitalistické zahnívajúce tornádo, storočný úžerník Soros.

Zrejme im vypadáva deón, majú pri rozvodnom trafe poddimenzvané zariadenie na ktorom visí, ako bonus, silný odberateľ energie, výrobňa, farmár, JRD, ba priam továreň s vysokým komínom.

Zjisti si z jakého důvodu ty výpadky jsou. Zda je dostatečně silné trafo, či je to špatnou distribuční sítí a zda se to týká více osob. Pokud se to týká celé ulice tak se spojte a začněte s nátlakovými akcemi. Pokud žiješ v 30 tisícovém městě tak asi u Vás bude mít distributor kancelář. Seber lidi z ulice a udělejte v kanceláři frontu a každý trvejte na zápisu a projednání Vaší stížnosti. Pak to samé udělejte ve vedení společnosti. Využijte tisk a televizi (novináři když nemají o čem psát tak po tom skočí). Nejlépe je vytočit (otravovat) ředitele společnosti nebo podat na společnost trestní oznámení pro neplnění podmínek smlouvy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru