Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podnikatelský účet; exekuce, jak řešit

Dluhy se mají platit, tomu rozumím. Ale chtěl bych poprosit někoho, kdo má zkušenosti, jak postupovat, když mně exekutor zablokoval podnikatelský účet v bance, vedený rovněž na Finančním úřadě v daňovém přiznání. Vím, že existuje tzv. nezabaviotelná hranice pravidelného měsíčního příjmu ve formě životního minima, to mně zůstane na účtu, ostatní ale jde exekutorovi.
Jenže můj problém je v tom, že nezabavitelná část příjmu nestačí na to, abych pokryl provoz firmy. Uvažuji proto převést fakturování firmy na účet otce, který má stejné příjmení a účet je v jiné bance, abych se tak vyhnul exekuci na můj podnikatelský účet.
Otázka:
Je tento postup možný, co na to řekne kontrola Finančího úřadu. Poznamenávám, že faktury na otcově účtu jsou na moje jméno a budu je řádně účtovat ve svém účetnictví a tudíž i zdaňovat. Otec nic danit nebude, protože dvojí zdanění je nepřípustné.
Děkuji moc za každý poznatek k této věci, tedy k náhradnímu účtu kvůli vzniklé exekuci řádného podnikatelského účtu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je-li ta exekuce nějak svázána s nedoplatky finančnímu úřadu, zdravotní pojišťovně či ČSSZ, při kont…
L-Core 17.08.2018 19:40
L-Core
môže sa tu uplatniť paragraf marenia úradného/súdneho rozhodnutia a pokial sa na tom bude podielať a… poslední
audax 18.08.2018 09:50
audax

môže sa tu uplatniť paragraf marenia úradného/súdneho rozhodnutia a pokial sa na tom bude podielať aj otec,tak aj jeho sa môže týkať marenie úradného/súdneho rozhodnutia ako spolupáchatela a za to sa môže ísť aj natvrdo do basy...v českom práve vo vzťahu k exekúciam je to marenie správneho rozhodnutia.......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru