Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nepřevedené vozidlo - nový majitel nekomunikuje

Dobrý den,
mám dotaz ohledně převodu vozidel. Prodal jsem vozidlo za hotové slovenskému občanovi. Při prodeji jsem mu poskytl plnou moc (úřad byl v době prodeje uzavřen). Nový majitel přislíbil, že vozidlo převede a tak se nestalo. Po třech týdnech od prodeje mi přišla výzva uhradit pokutu za rychlost. Šel jsem tedy hned na magistrát ověřit, zda je ještě auto na moje jméno. Pracovnice mi sdělila, že auto je přihlášené stále na mě. Zároveň mi sdělila, že s tím nelze nic dělat (ani po předložení kupní smlouvy) a odeslala mě řešit věc přes policii. Několikrát jsem kontaktoval nového majitele pomocí telefonu a sms - neodpovídá, nereaguje. Ihned jsem se tedy dostavil na policii, abych tuto skutečnost oznámil a dál věc řešil. Policista mi sdělil, že ani oni nemají možnost jak tuto věc řešit a ocitl jsem se tudíž v patové situaci. Zajímá mě tedy jak mám dále postupovat, abych vozidlo úspěšně odhlásil a pokutu předal na nového majitele. Ve smlouvě mám uvedeno, že se nový majitel zavazuje k přepsání vozidla do 10 pracovních dnů a on tak neučinil - je tudíž smlouva neplatná? Děkuji za odpověď Petr N.

Předmět Autor Datum
Předně zaplatit pokutu,bohužel a vydat se na Slovensko řešit problém. Možná ale nového majitele ani…
forestek 18.10.2018 08:57
forestek
Proč by měl jako platit pokutu ? Dorazilo mu oznámení o spáchání přestupku s daným vozidlem jako tom…
Araneus84 18.10.2018 18:29
Araneus84
al teorie může být jiná. Slovák se neozve, zahájí správní řízení s vlasníkem vozidla. Ten je uveden…
milan.cukrar 18.10.2018 18:56
milan.cukrar
To byla chyba. Plnou moc pro přepis měl dát on vám, když už jste to teda nemohli přepsat osobně. Teď…
Wikan 18.10.2018 09:11
Wikan
Buď z neznalosti zákona a z lenosti jste se dostal do problému, který nevyřešíte bez kupce. Musíte s…
milan.cukrar 18.10.2018 17:38
milan.cukrar
Zmluva je platná, pravda, ak boli nacionálie a identifikačné údaje kupujúceho verifikované náležitým…
Nuda 18.10.2018 19:15
Nuda
Dobrý den, jsem ve stejné situaci. A to, že něco byla chyba, to už víme, to není potřeba psát. Pokud…
vierunka 21.11.2018 08:12
vierunka
Teď se můžete leda tak soudit. Ostatní možnosti jsou na hraně zákona a možná spíš už za ní.… poslední
Wikan 21.11.2018 08:16
Wikan

Proč by měl jako platit pokutu ? Dorazilo mu oznámení o spáchání přestupku s daným vozidlem jako tomu, na koho je auto nyní vedeno a buď ať pokutu zaplatí nebo oznámí osobu přestupce.
Nechť tedy ten formulář vyplní a pošle zpět spolu s kopií kupní smlouvy. Pokuta je tím za něj vyřešena.

Buď z neznalosti zákona a z lenosti jste se dostal do problému, který nevyřešíte bez kupce.
Musíte se domluvit s kupcem. Třeba mu pošlete SMS, že mu od pondělí zneplatníte doklady k vozidlu a při první kontrole ho policisté budou sankcionovat.
Teoretickou šanci máte, že si necháte udělat duplikáty dokladů, pak zažádáte o vývoz vozidla do ciziny. Jen je opět problém že nemáte značky a neuděláte evidenčku. Tak jste měl postupovat hned. Víte kde se kupec zdržuje? Víte kde je vozidlo?

To že si do smlouvy napíšete, že kupec musí něco udělat, vůbec nic neřeší. Je to jen opět z neznalosti předpisů. Kdybyste uvedl do smlouvy, že může být i sankce, třeba 50 tisíc, pak by šla podat žaloba.

Zmluva je platná, pravda, ak boli nacionálie a identifikačné údaje kupujúceho verifikované náležitými dokladmi z tvojej strany a boli dáta kupujúceho taxatívne uvedené v zmluve v zmysle Obč.zákonníka. Teda ak bola osoba kupujúceho fyzicky reálnym občanom, nie iba podvodníkom s falošnými, fikciou spracovanými údajmi.

Zmluva nevyžaduje náležitosti akým je ošetrenie zmluvy pred úradnou osobou stvrdené v.r. podpisom oboch účastníkov.
-----------------------------------------------------------------------
Máš smolu ak kupujúci nepreviedol vec na seba, lebo ako predávajúci si povinný osobne, fyzicky, navštíviť pri prepise príslušné oddelenie PZ SR za účelom prepisu s ostatnými zmenami v technickom preukaze.

K tomuto úkonu tvoja Zmluva nestačí i keď neodporuje zákonu, zmluva je platná.

Zmluva je síce platná, ale je nulitná s jej nevymožiteľnosťou v prípade plnenia. Negotium nullum ex lege.

K zmluve bolo nutné pripnúť, tiež zároveň do zmluvy zakomponovať odsek s prílohami, ktorým by si na základe špecifického plnomocenstva overené úradnou osobou s podpisom oboch zmluvných strán, poveril k prepisu a prevodu vozidla na osobu kupujúceho v zmluvne stanovenej lehote.

V tom prípade by sa dala vec riešiť medzinárodnou súdnou cestou skrze-va dvoch eštébákmi rozkradnutých, boľševikmi vytunelovaných republík, SR a ČR.

Zľatí komunisti, mľiečko, chľebík boľo dostať v ľacných obchodoch, aj byty rozdávali boľševici svojim eštébákom a udavačom zadarmo, aj záporná daň z obratu bola.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru