Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jsou smlouvy podmíněné mobilním číslem?

Zdravím,

poslední dobou mám každý týden minimálně 3 nepřijaté hovory. Cizí číslo nezvedám nikdy, dodatečně se jen podívám na netu, kdo volal. V 99 % to jsou podle předchozích recenzí operátoři a telemarketing.

Napadla mě jedna věc, co jsem si všiml. Už přes rok mám druhé číslo, které jsem ještě nikomu nedával a za tu dobu jsem neměl od nikoho jediný hovor.

A nyní k věci. U různých smluv (banka, pojišťovna...) se vždy vyplňuje i číslo mobilu. Přemýšlel jsem, co by se stalo, kdybych číslo záměrně nevyplnil nebo bych řekl, že mobil nemám. Přece je hloupost, aby byla smlouva podmíněna číslem, ne? To samé s emailem.

Bydliště chápu, že se uvádí u těch důležitých smluv, ale co třeba různé zákaznické karty? Tady se mi to absolutně nelíbí, maximálně bych byl ochoten uvést mail, ale na co chtějí bydliště?
Znám jedinou zákaznickou kartu, kde není potřeba uvádět vůbec nic. Pokud ji zákazník chce kvůli slevám, dostane ji a anonymně používá. Proč to takhle nejde všude?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podivná logika,tak mobil prodej. Třeba bance,když nesdělíš kontaktní číslo,tak nelze využívat intern…
forestek 25.10.2018 07:28
forestek
Každý si soukromí cení jinak. :) nový
xp 25.10.2018 20:12
xp
:-D V této době podivná filozofie. nový
forestek 25.10.2018 20:34
forestek
Pravda, že ne vždy se to povede. To jsem si vzpomněl. Víš, jak se dělí společnost? → Na ty, kteří m… nový
xp 25.10.2018 22:56
xp
Jiří! nový
davidrome 25.10.2018 07:58
davidrome
žiadna korektná zmluva uzatvorená písomne pred notárom a spol., v.r. podpísaná zmluvnými stranami, n… nový
Nuda 26.10.2018 18:43
Nuda
Jo, co dnes není na papíře, to neplatí... nový
xp 27.10.2018 04:36
xp
Poslední doplňující dotaz. Myslíte, že je blbé v životopise uvádět pouze email? Já stejně cizí čísla… nový
xp 27.10.2018 04:35
xp
"výhodnou" službu nemusíš akceptovat ani když hovor vezmeš,ale platbu přes internetové bankovnictví… nový
forestek 27.10.2018 06:11
forestek
Na ty hovory můžeš odpovědět, že o službu nemáš zajem a zadas o vymazání svého kontaktu z databáze. nový
Jan Fiala 27.10.2018 14:33
Jan Fiala
Do životopisu nemusíš, ale pokud hledáš práci, tak to výrazně zvýší tvoji šanci na získání práce. nový
Prasak 27.10.2018 23:46
Prasak
Nie si povinný v nejakom životopise uvádzať tel. číslo, ani e-mail. Ak je potrebná kontaktná adresa… nový
yYy 28.10.2018 22:04
yYy
Ano, slyšel jsem o nějakém veřejném seznamu čísel, na která by operátoři volat neměli, ale skutečně… nový
xp 29.10.2018 00:24
xp
Operátoři nevolají tak často jako ostatní "otravové". Jak chceš si uložit číslo,které tě osloví jedn… nový
forestek 29.10.2018 07:20
forestek
Chráním si své soukromí, číslo dávám jen osobním známostem. ALGORITMUS (týká se i mailu) 1. Kde to… poslední
Stastlivec1z10 29.10.2018 11:48
Stastlivec1z10

žiadna korektná zmluva uzatvorená písomne pred notárom a spol., v.r. podpísaná zmluvnými stranami, nie je podmienená digitálnymi údajmi.

V U.S.A. stačí (stačilo) podanie ruky výhradne na základe ústnej dohody medzi zmluvnými stranami, pravda, pred príchodom rozpelešenej, komunistickej, boľševickej, zlodejskej JÚDr. ŠtB mafie utrhnutej z OST bloku, ako besných psov z reťaze. Teda tých komunistických grázlov z hniezda lumpenproletariátu pôvodom zo zdebilnentého semena IQ milicionárov podbíjačov podvalov u železnice, ktorých eštébáci, kvasení KGB vrahmi v CCCP, posielali po vykvasení na VUML na výzvedy od 1948 smerom na západ s úmyslom, ako rozvrátiť hnusný, zahnívajpci imperializmus od základu.

Poslední doplňující dotaz. Myslíte, že je blbé v životopise uvádět pouze email? Já stejně cizí čísla od jisté doby neberu, takže by se mi nedovolali. :)
Vždy mi dřív (ale i teď) volali jen operátoři s nabídkami. Bohužel i přes můj nezájem ty čísla zvedat mi stále volají a zřejmě zkouší štěstí. Na rozdíl od nich ale nemám potřebu si nechat nutit nějakě "výhodné" služby. :)

"výhodnou" službu nemusíš akceptovat ani když hovor vezmeš,ale platbu přes internetové bankovnictví neprovedeš,pokud budeš zatvrzele mobil odmítat. Taková divná logika. Vždy můžeš použít jiné číslo jen pro nutné přihlašování do služeb a jiné pro soukromou komunikaci.

Nie si povinný v nejakom životopise uvádzať tel. číslo, ani e-mail.
Ak je potrebná kontaktná adresa - tak ju dáš - viacej im netreba.

A k číslam - stačí len raz prijať hovor, keď začnú rapotať, tak ich stačí zabrzdiť, oznámiť, že číslo volajúceho bude oznámené ako obťažujúce so všetkými právnymi dôsledkami a prikazuješ im, aby tvoje číslo NIKDY nekontaktovali a VYMAZALI z databázy.
Tak som to pred troma rokmi urobil ja a od tej doby ani ťuk.

Chráním si své soukromí, číslo dávám jen osobním známostem.

ALGORITMUS (týká se i mailu)
1. Kde to jde, číslo neuvádím
2. Musí li být, dám falešné.
3. Musí li být a čekám z něj odpověď, použiji public sms receive bránu (viz vyhledávač na hesle free sms receive), někde to chce české číslo
4. V nejzazším případě prostě službu oželím.
5. (tento krok jsem nechtěl uvést, je to největší kámen úrazu) Jedná li se poctivou službu a prověřenou, číslo poskytnu.
=. Na tyto věcí používám druhé číslo (ne-telefonní, ale právě k těmto ověřovacím účelům)
+. Pomocí xprivacy a xposed blokuji přístup k číslu, imei, identifikátoru a tel. seznamu., případně pokud to aplikace nerozdýchá, umí to poskytnou fake data.

PS: jedna rada, zkus změnit operátora, odešel jsem z O2 (protože předplacená karta má předražená volání 5.2Kč/min, platnost kreditu jen půl roku a účtování 60+1 a idiotský účtování mobilního internetu (když se chceš připojit jednorázově, stojí to 20 Kč na DEN a máš 30MB fup) , min. dobití 200Kč) a četnost obtěžujících agentů se snížila. I přes to, že jsem si ponechal stejné číslo.
U jiného operátora: poloviční cena hovoru, 2násobná delší platnost dobití, pětinové minimální částka dobití, sekundové účtování, flexibilnějsí (a levnější )mobilní internet (0.1MB/0.1Kč v základu, nebo datové tarify jednorázové / pravidelné) - paušál nepoužívám, zkuste si propočítat , útratu při systému kredit vs paušál.

Jo a vážně věříte těm chytákům, jako nahlášení se do jakéhosi seznamu čísel, na které se nemá volat? Cha chá. Podobné věci, jako ty srágory na webových stránkách, kde si můžete nastavit personalaci reklamy nebo zakázat shormaždování údajů o browsení pro "análytícské, personalizační" účely. Na to kašlu, údaje neposkytuji tak, že cookies nepřijímám, blokátorem blokuji téměř vše defaultně (z jiných domen skripty , rámce, beacon, behind-the-scene, xhr), takže se to ke mně ani nedostane, takže není co potvrzovat /přijímat. Bohužel se stává, že je třeba stránkám některým povolit nějakou doménu, tak ji buď dočasně povolím a neřeším,nebo když chci udělit vyjímku trvale, podívám se do loggeru a vytvořím pravidlo, které pustím jen to nutné. To je bohužel důsledek příliš přísného presetu blokování (defaultně blokovat vše, selektivně povolovat´= whitelisting). Možná obrázky+css se hodí povolit. + povolit domény typu cloudflare a cdn,

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru