Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevyžádaná pošta minulého majitele / dlužné částky / exekutor?

Složenky, které jste nosil adresátům, zjevně končily v odpadkovém koši; se složenkami na Vaší chodbě tudíž můžete naložit stejně. Jestliže však chcete mít úplný klid, pak pošlete každému z adresátů složenek doporučený dopis s dodejkou, v němž jej požádáte, aby všem osobám, s nimiž je v písemném kontaktu, zejména však výše zmíněné společnosti, ve lhůtě 15 dnů od převzetí tohoto dopisu oznámil změnu doručovací adresy s tím, že všechny další jemu určené zásilky došlé na Vaši adresu si dotyčný může po předchozí dohodě s Vámi u Vás kdykoli vyzvednout. Pak můžete složenky rovnou házet do koše a tvrdit, že pár dnů po odeslání dopisů přestaly cizí zásilky na Vaši adresu docházet.
Pošta dělá přesně to, co má: dopravuje zásilky na adresu uvedenou na zásilce; pošta (pošťačka) není povinna ani oprávněna zjišťovat, zda je adresát na uvedené adrese trvale hlášen či nikoli.
Jestliže jste v domě trvale hlášen pouze Vy s rodinou, nemá exekutor důvod u Vás zvonit kvůli cizím dluhům, neboť každá exekuce je podmíněna jednáním soudu: v tom prvním by se rozhodovalo o povinnosti, kterou musíte splnit, a v tom druhém o provedení exekuce v případě, že byste povinnost uloženou soudem v dané lhůtě nesplnil a žalobce následně podal exekuční návrh.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny