Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vklad do katastru na základě dědického řízení

Zdravím,
v dědickém řízení jsem po otci, který se již před dlouhou dobou rozvedl s mou matkou a znovu se oženil (bezdětné manželství) zdědil podíly na zahradě, provozovně a bytové jednotce. S jeho manželkou jsem se při dědickém řízení dohodl...a tak to bylo také zapsáno, že si nechám jen podíl na bytové jednotce, zahradu a provozovnu si ponechá jeho manželka a vyplatí podíly.
Včera mi přišlo oznámení z katastru, že bylo zahájeno řízení ale týká se jen zahrady. Čekal bych, že bude zahájeno řízení o bytové jednotce kde budu spoluvlastníkem. Přitom v náhledu do katastru je u bytové jednotky uvedeno že "Objekt je dotčen změnou právního vztahu" ovšem s odkazem na pozemky zahrady.
Vůbec tomu nerozumím a prosím o nějaké vysvětlení.
Děkuji.

EDIT: Je možné nějakým způsobem donutit pozůtalou manželku k okamžitému vyplacení peněz, které jsem v dědictví získal? Ačkoliv na vyplacení má a prostředky nejsou vázané žadnou výpovědní lhůtou, zdržuje vyplacení a nekomunikuje se mnou. Dle rozhodnutí na to sice má maximálně tři měsíce, ale dva měsice už uplynuly a nic se neděje.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny